yalinyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tavsiye etmem, kullanım şartlarını bilmiyoruz çoğunlukla.
Sıfır almıyorsan sarı siteden Ankara veya İzmir içi Commuter'lara bak, Scooter da zevke göre tercih edilebilir.
Sıfır alıyorsan da Yamaha veya Honda marka ABS'li 2021 model motorları incele.
Hocam size her postumda denk geliyorum, hâl hatır sormak nasip olmadı. Nasılsınız iyi misiniz? Honda msx 125 i kestirdim gözüme şimdilik para biriktirmeye başlıyorum inşallah

SerhatUner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
İlk motorun olacak sanırım tavsiyem 125cc ile başlaman.
Ayrıca A2 almanı tavsiye ederim.

Otoparka çekilen motorlar şasesi, motor numarası olmayan veya ceza yiyip ödeyip alamayan motorlar o yüzden çalıntılae kriminale gidip sahibi tespit edilir bulunmazsa devlet himayesi altına geçirilir yani satın alamazsınız.
Hocam marketplace letg falan da toplu motor satıyorlar da çok uygun ondan merak ettim açıkçası

ARTFM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evraksız motor tavsiye etmiyorum. Evraksız motorlar genellikle hor kullanılmış, işi bittiğinde kenara atılmıştır. Emniyet çıkması Varadero filan bulursanız belki, hastası değilseniz almayın yine. Başlangıç için scooter 250cc tavsiye ederim. Scooter oluşuna aldanmayın çevirdiniz mi giden makine. Bir vitesli ne kadar dikkat gerektiyorsa scooter da o kadar dikkat gerektiriyor. Ben scooterı her şeyden önce sürüş rahatlığı açısından seviyorum. Vites düşür, vites yükselt olayı olmuyor şehir trafiğinde, bu büyük kolaylık. . Tabi onun da vitesliye göre eksileri yok değil. 125'lik 150'lik motorlarla başlamayın, bu motorlar küçük iller için uygundur. Trafikte gaz açtığınızda motorun uzaması gerekiyor ki, otomobillerle çok muhatap olmak zorunda kalmayasınız. Akan trafiğe çıktığınızda bunun önemini çok iyi anlıyorsunuz. Tabi kalkıp 1000CC de almamanızı tavsiye ederim. 250-400 idealdir. Motorla beraber ne olur ekipmannııza iyi bir bütçe ayırın.
Hocam valla ilk kez başlayacağım için biraz korkuyorum da, o sebeple 125 150 ile başlamak daha güvenli geliyor