ben de aynı baderelerden geçtim.
yaşım 39, 25 yaşımda evlendim shell de çalışıyordum kriz nedeniyle personel çıkarıldı 1 taneside ben oldum ve eşimin doğumuna 1 ay vardı.
o dönem yaptığım hataları yazsam kitap olur,
neyse sigara firmasında işe girdim geçici ve birine borç vermiştim firmada çalışmamı beğendiler sürekli çalışırmısın dediler yok dedim birinde alacak var alırsam büfe açacam dedim, ve işi süre dolunca bıraktım, aylarca bekledim alacak gelmedi kızım doğdu bebek bezi alamayacak hale geldim zaman geçti bir vakıfta işe başladım, sonra amcamın oğlu memleketten çağırdı gel benim dükkana bak dedi tek kelimeyle oraya taşındım,
2 sene geçti baktım amca oğluyla bu iş olmuyor ayrıldım, kirada oturuyorum ekmek param yok

tabi sülalem memlekette çok zengin.
sonra kredi çekmeyi başardık dükkan açtık Seç - Al ÜÇ BUÇUK, HATTA Adım üç buçuk emre olmuştu

küçükyer ben dükkanı açtım sermaye kısıtlı ve aynı hafta 3,5 işi yapan 5 esnaf oldu.
ve o hazin son dükkan battı,
yine yılmadım borç, harç masa yaptım, zandalye aldım, tabak, sürehi bardak kaşık çatal yani 1 lokantaya ne lazımsaz aldım, ev yemekleri yapacağım herşey hazır birtek eşim istemiyor, ben ısrarla yapacağız diyorum , kıyma ve diğer malzemeleri aldım ve içli köfte ve ve mantı yaptırdım dolap ağızına kadar doldu, ama hanım hala istemiyor ve yine birikmiş 4 aylık kira
seçim zamanı mensubu olduğum partinin seçim birosu yaptık nede olsa masa sandalye var hiç birşey olmadı yine hazin son, 5 yıl sonra bastık mersine geldik,
yine işsizlik, eniştem dedi gel bizim orada çalış, tamam dedim, iş mobilya fabrikası, ama benim ayağımda pilatin var ağır yasak bana tabi işe başladım 17 ay çalıştım ilk bin tl ile işe başladım 17 ayın sonunda 1400tl alıyordum asgari ücret 1600 küsürdü ve sigorta dahi yapılmadı inşaatta ve atolyede çok yoğun çalıştım her akşam
toppallayarak gezerdim 17 ay sonra firma kapandı ve işsizi yine.
ben coreldraw programını biraz kullanıyordum 3, 5 çaba arkadaşın ofisinde konum gösterip yola çıktım şuan mükemmel olmasada birşeyler yapıyorum.
daha araya eklenecek okadar çok yaşadığım şeyler varki

Herşey güzel olacak demek isterdim ama hayırlısı...