AnyLock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- WP-Rocket üzerinde sayfa yüklendikten sonra JS yükletme gibi bir husus mevcut değil. Google da sayfa yüklendikten sonrasını taramıyor diye bir şey yok. Mouse yada scroll bar hareketi ile reklamı yükler. Sayfa oluştuktan sonra yüklenmesi nedeniyle Pagespeed içerisinde görüntülenmez. İşin daha ilerisi sonradan oluşan reklam kümülatif düzen kayması oluşturur.

2-WP-Rocket tarafından oluşturulan FCP iyileştirmek için kullanılan kritik css dosyalarını oluşturma işlevi başlı başına bir CLS işlevi daha.

3-WP-Rocket LazyLoad'ı her sitede olmasa da genel olarak CLS'e neden oluyor.

Sektördeki gelişmeleri takip ettikleri doğru fakat hızlandırma alanını fırsat görüp bu tür eklentileri kurup siteleri biçip geçmenin sizlerin cebine nasıl olumlu yansıması varsa aynı şekilde WP-Rocket geliştiricilerin de cebine olumlu yansıma yapıyor.

Neymiş efendim wp sitelerinde js delay hız performansında göz bebeği konumundaymış. JS delay olayını canlı destek gibi belirli şeylerde kullanırsın, sitedeki slider'a, lightboxa, jquery'e, adsense reklamlarına atmazsın. Çünkü bunlara atarsan kümülatüf düzen kaymasına neden olursun ve hız verilerinin de içinde olduğu hem önemli web verilerinin de (web vitals) kalırsın. Aynı zamanda bir de sayfa deneyiminden kalırsın.

Sektörden haberi yok değil beyni almıyor , bir tane eklenti bulmuşlar kurup kurup durmaktan başka bir şey yapmıyorlar. 15 dakikalık işlem için 150 lira alıyorsunuz onların hepsi son durak olarak bana ulaşıyor. Sorsan "uzaya çıkarır" sektörden haberi yok. Web Vitals nedir bilmez. Buradaki gibi saçma bir cevap yerine destekleyici mesaj yazamayacağın için daha fazla tartışmaya girmeyeceğim, sarmıyor çünkü tüm bilgi benden çıkıyor.

Aşağıya kaynak bırakıyorum.

https://web.dev/vitals/
https://semtr.com/blog/kullaniciyi-m...-vitals-nedir/
https://www.seondigo.com/web-vitals-...den-onemlidir/
1. açıklamanızdaki çelişkilerinizle başlayalım.
1- WP-Rocket üzerinde sayfa yüklendikten sonra JS yükletme gibi bir husus mevcut değil.
+Sayfa oluştuktan sonra yüklenmesi nedeniyle Pagespeed içerisinde görüntülenmez.

WP Rocket sayfa yüklenmesinden sonra JS yükleme sağlıyor mu bir karara varsanız iyi olur (:

2. açıklamanıza cevabı videomla vereceğim.
2-WP-Rocket tarafından oluşturulan FCP iyileştirmek için kullanılan kritik css dosyalarını oluşturma işlevi başlı başına bir CLS işlevi daha.

https://youtu.be/ELy1oAbrNz0?t=239

Özellikle şu kısmı dikkatlice dinleyin. 3:59
"Bu seçenek bazı durumlarda stilin bozulmasına, sayfanın genel görünümünün bozulmasına sebep oluyor."

Yani CLS sorunu oluşuyorsa, tıpkı diğer seçenekler gibi kullanılmaması gerektiğini zaten belirtiyorum.

3. açıklamanızdaki genellemeye ne desem bilemedim.
3-WP-Rocket LazyLoad'ı her sitede olmasa da genel olarak CLS'e neden oluyor.
WP Rocket dışındaki diğer lazyload seçeneklerinin 'HER ZAMAN KUSURSUZ' çalıştığını kanıtlayabilir misiniz? Hayır.O zaman bu genelleme WP Rocket haricinde, lazyload dahilinde bir CLS sorunu.

Alıntı
Neymiş efendim wp sitelerinde js delay hız performansında göz bebeği konumundaymış. JS delay olayını canlı destek gibi belirli şeylerde kullanırsın, sitedeki slider'a, lightboxa, jquery'e, adsense reklamlarına atmazsın. Çünkü bunlara atarsan kümülatüf düzen kaymasına neden olursun ve hız verilerinin de içinde olduğu hem önemli web verilerinin de (web vitals) kalırsın. Aynı zamanda bir de sayfa deneyiminden kalırsın.
Web vitals için iyileştirmeler sunduğunu iddaa ediyorsun ama placeholder hakkında hiçbir fikrin yok gibi görünüyor.
Buradan öğrenmiş ol. Placeholder kullanarak herşeyi erteleyebilirsin ve kümülatif kaymanın önüne geçmiş olursun.

Hizmetimi 10 TL 'den veriyorum ama nedense istediğim satışı yapamıyorum diyen arkadaş sen değil miydin bi aralar? (:

Sana bir tavsiye vereyim. Cimrilik yapmada işini geliştirmek üzerine bazı yenilikçi araçlara yatırım yap.
Kazandığın paranın hepsini cebine koymak yerine, müşterilerine daha faydalı şeyler sun istersen.

Böylelikle sende benim gibi işin hakkını verirsen, daha iyi fiyatlara hizmet verebilirsin.