mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son gelişmelerin hepsini düzenli olarak takip ediyorum.

Sanırım WP Rocket içindeki ayarların anlamları noktasında tıkanıklık yaşadığınız için bazı ön kabullere sahipsiniz.

CLS sebebi olan şey tema faktörünü saymazsak, eklenti içinde yaptığınız işlemlerdir.
Litespeed, Autoptimize, Jetpack yada sayamayacağım pek çok eklentiyle de CLS sorunu yaratabilirsiniz.
Tüm bu eklentilerin içindeki bazı ayarlar CLS sorunu doğurabiliyor.

Adsense reklamları pagespeed taramasından gizlenmiyor. (:
JS geciktirme seçeneğini aktif ederseniz, JS dosyaları site açıldıktan sonra yüklenir.
Bu noktada pagespeed site açılışına kadar tarama yaptığından, sonrasındaki durum analize yansımaz.
Dolayısıyla reklamlar pagespeed taramasında gözükmemiş olur.

Yani site açılışını engelleyen JS dosyaları, site açıldıktan sonraya ertelenir. Bu da performans tasarrufu sağlar.

Wordpress siteleri hızlandırmak noktasında çok temel bazı bilgilerden muaf olduğunuzu görüyorum.
Ayrıca bu sektördeki en güncel gelişmeleri takip ederseniz şuan wp sitelerde JS delay hız performansın göz bebeği konumunda.

Defer methodundan sonra geliştirilen bu teknik Nitropack, WP Rocket gibi pazarın devleri tarafından benimsendi.

Yani WP Rocket öyle bahsettiğiniz kadar kolay çöpe atılabilecek bir eklenti değil.

Sektördeki yeni gelişmeleri sürekli takip ediyorlar.
Sadece Web vitals güncellemesinden sonra bile eklentiye 3-4 yenilik eklediler.

WP Rocket'in, kendini sürekli taze tuttuğunu anlayabilmeniz için, wordpress hız - performans noktasında güncel detayları takip etmeniz gerekiyor.

1- WP-Rocket üzerinde sayfa yüklendikten sonra JS yükletme gibi bir husus mevcut değil. Google da sayfa yüklendikten sonrasını taramıyor diye bir şey yok. Mouse yada scroll bar hareketi ile reklamı yükler. Sayfa oluştuktan sonra mouse yada scroll ile yüklenmesi nedeniyle Pagespeed içerisinde görüntülenmez. Çünkü Google bunları kullanmıyor. İşin daha ilerisi sonradan oluşan reklam kümülatif düzen kayması oluşturur. Ama dürüst olamazsın, bu ısrarda devam edersen kanıtıyla birlikte olayı evireceğim.

2-WP-Rocket tarafından oluşturulan FCP iyileştirmek için kullanılan kritik css dosyalarını oluşturma işlevi başlı başına bir CLS işlevi daha. Çünkü bu işlevi otomatik olarak yapılacak araç yok, manuel olarak ayıklanıyor.

3-WP-Rocket LazyLoad'ı her sitede olmasa da genel olarak CLS'e neden oluyor.

Sektördeki gelişmeleri takip ettikleri doğru fakat hızlandırma alanını fırsat görüp bu tür eklentileri kurup siteleri biçip geçmenin sizlerin cebine nasıl olumlu yansıması varsa aynı şekilde WP-Rocket geliştiricilerin de cebine olumlu yansıma yapıyor. Hacı hacıyı mekkede, deli deliyi dakkada buluyor. Sonra her ikisini de birbirini ölümüne savunuyor.

Neymiş efendim wp sitelerinde js delay hız performansında göz bebeği konumundaymış. JS delay olayını canlı destek gibi belirli şeylerde kullanırsın, sitedeki slider'a, lightboxa, jquery'e, adsense reklamlarına atmazsın. Çünkü bunlara atarsan kümülatüf düzen kaymasına neden olursun ve hız verilerinin de içinde olduğu hem önemli web verilerinin de (web vitals) kalırsın. Aynı zamanda bir de sayfa deneyiminden kalırsın.

Sektörden haberi yok değil beyni almıyor , bir tane eklenti bulmuşlar kurup kurup durmaktan başka bir şey yapmıyorlar. 15 dakikalık işlem için 150 lira alıyorsunuz onların hepsi son durak olarak bana ulaşıyor. Sorsan "uzaya çıkarır" sektörden haberi yok. Web Vitals nedir bilmez. Buradaki gibi saçma bir cevap yerine destekleyici mesaj yazamayacağın için daha fazla tartışmaya girmeyeceğim, sarmıyor çünkü tüm bilgi benden çıkıyor.

Aşağıya kaynak bırakıyorum.

https://web.dev/vitals/
https://semtr.com/blog/kullaniciyi-m...-vitals-nedir/
https://www.seondigo.com/web-vitals-...den-onemlidir/