Hocam avukat iyi para kazanır...
Ünv. bitirdikten sonra ikamet ettiğin il barosuna kayıt oluyorsun, bazı arkadaşlar bakkal gibi demiş

, öyle birşey yok...
Yenisin acemisin diyelim baroya kayıt olduktan adli yardım müvekil alıyorum diyeceksin yada o kısmı bilmiyorum nasıl belirtiklerini...
Maddi durumu kötü olan vatandaşlar adliyede adli yardıma başvuruyor baro otomatik boşta olan avukatı atıyor, böylece ilk müvekilerini almış olursun...
tabi bu düşük para kazanman demek oluyor çünkü devlet adli yardım ödediği şimdiki ücretler dava başına 2000-3000 tl arası sanırım, o ücretide dava sonuçlanınca alıyorsun
Peki ne zaman para iyi para kazanmaya başlarsın ?
büronu açtıktan sonra güzel bir site aç, baktığın davaları v.s. içeriklerini iyice gir, biraz seo yaptır

...
sonra insanlar seni bulur, müvekilerine hakkını savunacağını ilk görüşmede hissetirmen gerekiyor, karamsar olma, kaybedilecek dava olsa bile en az zararla müvekilini nasıl kurtarabilirsin onu düşünür ona göre bilgi verirsin. neyse burası avukatın bizden daha bildiği bir durum akıl vermiş gibi olmiyim
Daha geçen hafta diğer avukatıma bir dava için 8000 TL ödedim, sonuna kadar parasını hak ediyor, bir damla hakım varsa sonuna kadar savunuyor...
yasal süreç hakkında bilgi veriyor, vekalet veriyorum gerisine karışmıyorum, davam bitince sadece bilgi veriyor bana, ne ben onları arıyorum ne de onlar
onların aramaması biraz beni sinir ediyor ama sanırım bu mesleğinde en sinir bozucu tarafı bu, bazen oluyor böyle iletişimsizlik sorunları
eğer avukatsan yada avukat olacaksan, bir müvekil olarak sana yapabileceğim en iyi tavsiye, lütfen müvekilerini sürekli haberdar et yada bir gelişme olunca bilgi ver ...
Neyse, kısacası, özel olarak müvekil tutuğunda ücretini kendin belirlersin, maddi bir kazanç gelecekse davadan bazı avukatlar %3 ile 25 arası istiyor ek olarak yine giderler ve bir 5-10k daha alıyor.
ilk mahkememde avukatım acemiydi, yeni mesleğe başlamıştı, %10 istedi başka ücret talep etmedi, mahkemeyi kazandım, karşı taraf avukatlık ücreti olarak 2700 falandı sanırım ödedi ona
bende kazandığım tazminatın %10'unun verdim ona, benim sayemde locasyon olarak çok iyi bir reklamı oldu, işimden ve tanınır olmamdan dolayı, benden sonra çok müvekili oldu, son davam için onunla anlaşamadım gözü açılmış çok istedi

, bende ondan daha tecrübeli bir avukatla anlaştım yoluma onunla devam ediyorum

...
neyse yine çok uzatım, umarım bu tecrübelerim ve görüp yaşadıklarım sana yol gösterir ve fayda sağları...
İyi forumlar ...