range adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Farkindayim hocam, sorumu degistireyim. Tum ideal kosullar saglandiginda optimizasyon anlaminda eklenti sayisi, tema ve hosting ozellikleriniz nedir?
Eklenti sayısının önemi yok Slider Revolution gibi çok ağır js library'leri ve kod yapıları içeren eklentiler kullanılmadığı sürece. 10 tane whatsapp butonu eklentisi koysanız da ciddi bir fark olmaz.

Hosting olarak Narin Hosting'in Ultra Jet Hosting paketlerini öneririm.

Sunucularda en büyük sorun Plesk, Cpanel, Directadmin gibi panellerin kurulup bırakılması, sunucunun optimize edilmemesidir. Sunucu (vps, vds, dedicated farketmez) temel paketler harici hiçbir paket kurulmamış Gnu/Linux işletim sistemi olarak sunulur. Paylaşımlı hostinglerin aksine verimlilik açısından monitoring edilmemiş, penetrasyon testleri yapılmamış, çıplak bir haldedir. Dolayısıyla kapsamlı bir güvenlik ve performans optimizasyonu sağlanmazsa paylaşımlı hostinglerden daha fazla performanssız ve güvensizdir. Panellerdeki default değerlerle başarı elde etmek söz konusu bile olamaz. Bizim müşterilerimiz sunucu optimizasyonuna, güvenliğe, monitoring'e, penetrasyon testlerine 2-3k bütçe ayırmaz genelde. Sunucuyu alıp panel kurup geçer. Ve paylaşımlı hosting kadar performans alamaz, uzun vadede güvenlik sorunlarıyla boğuşur. Bu yüzden Narin Hosting'in sunucu yönetimi ve optimizasyonu dahil olan paketini öneririm.