Not : Lütfen tercih konusunda bilgili iseniz yorum yapınız.

Hep derlerdi de inanmazdım tercih süreci, sınava hazırlık sürecinden daha meşakatli diye. Vallaha haklılarmış. Bir türlü işin içinden çıkamadım.

Dershanede rehberlikçisi ayrı bişi diyo, okul rehberlikçisi başka...

Şimdi durum şöyle.

Ben bir tercih listesi taslağı oluşturdum. 12 adet üniversite yazdım. İlk 5 gelme ihtimalinin fazla olmadığı ama yine de gelebilecek yerler. 6'dan itibaren gelmesi yüksek yerler mevcut. Şimdi benim önceliğim Ankara ve 6 7 8 9 11 12yi kapsıyor. Arada kalan 10 izmirdeki bir üniversite. Simdi ben 6 7 8 9u öncelik verdigimden 10. Izmirdeki üniversite arkada kaldı.

10. üninin başarı sıralaması 8. den daha iyi. Atıyorum 8si 100k iken 10. 95k (9da farkli alan mevcut onun disindakiler hep ayni bölüm)

Benim Ankara önceliğim olduğundan bu şekilde dizdim. Ancak rehberlikçi başarı sıralamasına göre dizilmesi gerektiğini 8 ve 10un yer değişmesi gerektiğini söyledi. Bir başka yerde de isteğe bağlı yazılmalı olduğu söylendi. Çıldırmak üzereyim. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Lütfen canı sıkılıpta yazayım zaman geçireyim diye gelmeyin, bilgili birisine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler..

Whatsapp : TIKLA