gezdiğim ülkelerin sayısı belkide yaşına eşittir. yaşım 42 hastanelerde ilaç kuyruğunu da gördüm başörtüsünden dolayı polisten dayak yiyeni de sana bir soru sorsam hadi reisi boşver yoksay kimi getireceksin başa desem sadece bakarsın vereceğin isme sen bile güvenmezsin
Dış dünyayı görebilmekten kastım ülkeler değildi, içinde bulunduğunuz sanrıdan kurtularak gerçekten olup biteni görebilmenizdi ama maalesef ki bunu da anlayamamışsınız. Tam da beklenebileceği gibi... Bu birkaç cümleden oluşan cevabınız bile benzer düşüncelere sahip olduğunuz (benzer kaynaklardan beslendiğiniz mi demeliydim!?) kişilerin kurduğu cümlelerle birebir aynı. Diyorum ya size; propaganda aracı ile kendine ezberletilenleri tekrar eden birisiniz şu an. Aynı ezber cümleler, aynı tepkiler, aynı bakış açıları, aynı bilgi kaynakları. Resmen milyonlarca kişiden oluşan devasa bir kitleyi gözümüzün önünde programlamışlar. Görememişiz...
Biz sözünü ettiğim propaganda aygıtının troll haberlerine ve tekrarlayan yalanlarına gülüp geçiyorduk. Nasıl olur da göz göre göre bu kadar yalan haber yapabilirler diyorduk. Aslında bu haberlerin ve programların sistematik bir amaca hizmet ettiğini görebilmemiz maalesef ki çok uzun sürdü. Bu propagandaya maruz kalanlar için ise durum çok daha vahim. Öyle bir programlandılar ki "dış dünya"yı görme şansları yok. Matrix'de gibiler. Kendilerince bir simülasyon yarattılar ve içine hapsoldular. Bu söylediklerimden de bir anlam çıkarabileceğinizi düşünmüyorum. Ben dış dünyadaki arkadaşlar için bir çıkarım yapıyorum. İlerleyen dönemde bu propaganda mekanizması üzerine bir sosyoloji çalışması yapmayı planlıyorum. Umarım tüm bilgi ve belgelere şeffaf bir şekilde ulaşabileceğim zamanlar gelir de en doğru tespitleri yapabilirim.
Şimdilik bu kadar. Size de kendi zihninizde yarattığınız (propaganda ile siz farkında bile değilken yaratılan) ve içerisinde bolca korku unsuru barındıran simülasyonunuzda mutluluklar @adasali. Bu söylediklerimden bir anlam çıkarmaya çalışmanıza gerek yok. Dediğim gibi sizin için değildi. Halâ dış dünyada kalabilenler içindi.