proxyminee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar 2016 yılında online bir oyunda arkadaşım oyundaki itemlerini 50bine sattı. Bana dedi kanka parasını senin hesaba atsınlar sen içinden bin lira alırsın kalanı bana elden verirsin benim hesabım yok dedi. Bende sadece oyundan tanıyordum birşey olcağını düşünmeden bin lirada az para değil diye kabul ettim parayı bana attılar. Daha sonra arkadaşa parasını elden verdim.
Neyse aradan yıllar geçti yıl olmuş 2021 Maliye Bakanlığı ve vergi dairesi başkanlığından görüşme mektubu geldi.. Bağlı olduğum vergi dairesine gittim görüşme mektubundanki gelir uzmanı ile görüşceğim yazıyordu. Görüştüm kendisiyle bana şunları söyledi 2016da sana yazı yolladık ama adresinde bulunmamışsın dosya incelemede 2016ya ait kayıt dışı kazanç elde ettiğine dahil bu dosya incelemede duruyor. Bu dosyayı matrah artırımı yaparak kapatmazsan eğer 2021'e kadar olan yasal faiziyle 200 300bin lira vergi cezası ödersin diye tehtit etti resmi dille beni ama matrah artırımı yaparsan 2016 senesini 12bin lira ödeyerek bu dosyayı ben kapatırım sadece 2021den sorumlu olursun bu dosyayı matrah artırımı yaparak kaparsan 2021 için şahıs şirketi kurarsın bak görüyorum online satışlardan hesabına 30bin civarı maaş dışı ödeme gelmiş yine bu senede 40bini geçersen biri ihbar ederse yine başına böyle inceleme gelir. O yüzden mali müşavir bul 6 taksitle 12bini öde bu ağustosun sonuna kadar matrah artırımı yap 2016yı kapat 2021 içinde şirket kur dedi. Yoksa peşini bırakmayız ciddi zararlı çıkarsın bu dosya incelemesi devam eder kat kat katını alırız senden dedi.

Hocalarım şimdi ben hayatımda şirket kurmadım etim ne kemiğim ne 2016da arkadaşımın yüzünden başıma gelen bu olaydan nasıl kurtulurum napmam lazım akıl verin nolur. 2021deki online kazancım proxy satarak yaptığım kazancım ama vergi dairesi hesabıma gözümün önünde girip gelen ödemeleri gösterdi şok oldum. Şimdi akıl verin bana bazı kurumsal üye olan arkadaşlarım mükellef.co yada benimmuhasebecim ancak seni kurtarır dediler kendisine nasıl ulaşırım onunda bilmiyorum. @ bunu yaparsan nicini yazarsan görür dediler. Lütfen yardımcı olun akıl verin bana..

@mukellef.co; @benimmuhasebecim;
2021 için gelir beyanı verin kazançlarınız için verginizi ödeyin. 2016 için matrah artımı yapsanız bile diğer yıllardaki kazançları etkilemez.
2016 için 50bin TL arkadaşınız adına almışsınız. Transfer açıklamasında arkadaşınızın adı yazıyor mu? 49Bin TL çekip 1000TL hesabınızda mı bıraktınız?
Ayrıca 2016 yılındaki iletişim bilgileriniz doğru muydu?

yasin0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu sahibinin izni olursa birşey sormak isterim konu altında; bende ara sıra online oyunlardan satış yaparak küçük gelirler elde ediyorum. Ama gerçekten çok küçük gelirler. Bu paralara da ileride vergi borcu felan gelir mi acaba? Kazandığım paranın 10 20 katını felan geri ödemeyelim.
1 kuruş için bile yıllar sonra kapınızı çalabilirler. Faizleri, damga vergisi, cezası vs. vs.