Akapunko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam selamlar, benim 2021 tarihi itibari ile kyk kredisi bitti. Toplamda 10.800TL para aldım. Daha 2 yıllık sürem dolmadan neden şuan 15.813 TL görünüyor? Bu parayı alırken 2 yıl boyunca faizsiz olarak imzaladığımızı hatırlıyorum. Daha biter bitmez neyin faizi olmuş oluyor?
Üretici fiyat endeski ülkedeki faiz yüzünden artarken bunun bedeli KYK ya yansıtılıyorsa dolaylı olarak yine faiz yapılmış olmuyor mu?
Ayrıca şu an hatırlayamıyorum fakat bizlerin imzaladığı sözleşme de '...üretici fiyat endeskine bağlıdır' gibi bir ifade var mıydı? Çünkü hakkımı aramak istiyorum.

Lütfen beni aydınlatın
İmzaladığınız sözleşmede yazıyor. Öğrenciler genellikle faiz ile ÜFE'yi karıştırıyor. Enflasyonunun yüksek olduğu yıllarda maalesef bu tarz artışların olması normal. 2016 öncesinde enflasyon az olduğu için 20.000 TL alan öğrencinin geri ödemesi 23-24.000 TL iken şu an 30.000 TL alan öğrencinin geri ödemesi 42-43.000 TL civarında.

Söz konusu fiyat yansıması faiz değil. Gecikme faizi ve gecikme zammı mezun olduktan 2 yıl sonra geri ödemeye başlanmazsa ek olarak yansıtılıyor.