Lütfen domaini konuya yazmayınız.
Herkesin vakti değerli , bütçe sormak için yazmayınız.
Adam yazmış yatırımlık jenerik domain alınacak bütçe şukadar tl. 2-3 ay önce açmış konuyu, bakıyorum profiline, 1 tane alım yok... İşin komik tarafı konu içerisinde alımlar devam ediyor yazıyor hala. Şaka gibi...
Ödüllü olarak açılan konulara zaman süresi konulup, süre sonunda foruma şu kişinin önerisi ödüle layık görüldü şeklinde bilgilendirilme olursa güzel olurdu. Ben de çoğu konunun fikir toplamaktan öteye gittiğini düşünmüyorum. Çok güzel domainler buluyorum ama artık öneride bulunmak bile zor geliyor.
Tabi şu var birde: Jenerik domain arıyorum
Domain .com olacak başkası olmaz.
Herhangi bir ek almamış olacak
En az +10 yaşında olacak.
Ban yememiş olacak.
Bu muhteşem domain için bütçe 0-100 ₺.
Yoook yaa
Bu sadece domain için değil, bir şey arıyorum diyerek konu açanların çoğu alım yapmıyor

Konusuna ürün, hizmet veren kişiler cevap yazsa dahi dönüş yapmayıp, üzerine son mesaj olarak "alım devam ediyor" yazanlar dahi var. Sanki bir şey almış gibi
aslında hepsini sorgulamak lazım bence yüzde 97 si laf olsun diye açmıştır konuları yüzde 3 ü de bir ihtimal almıştır diye düşünüyorum.
Konu Domain arıyorum, 20 sayfa mesaj atılmış, Konu açıldığı günden itibaren yaptığı Ticaret sayısı 0
Forumda Domain kategorisi çok hareketli maalesef sadece 1 moderatör var hepsine yetişemiyor.
aynen katılıyorum hocam, ara ara bakarım elimde bulunan domainleri sunarım 20 tane mesaj attıysam 5'ine dönüş yapıldı ve reg fiyatı teklif edildi.
Hele de şu konulara bitiyorum; ".com 3+ yıllık temiz, değerleri yüksek, akılda kalıcı,marka olacak domain aranıyor. bütçe max 70 tl."

tamam herkesin bir ticareti var ama bu kadar komik olmaya gerek yok.
DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN misali
Bu sitede şöyle de bir durum var: Domain için fikir vermen karşılığında ücret istiyorsun, her şey para mı diyorlar. Kendisi bu fikri alıp bununla para kazanacak mı, evet. O kazanırken fikri veren kazanmasın mı? Burası bir ticaret platformu ise ücretini ödeyeceksin. İyilik olsun diye yardımcı olan varsa o onun güzelliğidir. Kimseden iyilik beklemeye kimsenin hakkı yok.
Oyun blogu için domain arıyorum oyunblogum*com buyrun hocam ama cevap yok.
Ben o kısımdan hiç domain satamadım.
Aynen ama bu konular ile de değişen bir şey olmayacak. Ben de o kategoriye öneri yapıp alan adı satamadım (100 lerce öneri yapmışımdır) ve önerdiklerim şu an elimde değil, hepsi başka yerlerde güzel güzel satıldı. İşini gören elbette vardır ama benim için de "domain arıyorum kategorisi" zaman kaybı. Çoğu konu ihtiyaçtan değil de zaman zaman elinde çok değerli alan adı olan ama bunun farkında olmayanları avlamak için yoklama amaçlı açılmış gibi.
Yönetimsel olarak gerekli disiplinin sağlanamaması ki burada moderatör arkadaş yetişemiyorsa bir yenisi gelsin derim. Ama yetişemiyor veya kullanıcı saçmalıyor diye de kendisine kızamam normaldir, böyle olacak yani.
Ama şu konuda eleştiri getiririm; her bölümde mal alıp satarken hizmet sunarken bir taban fiyat uygulaması var. Bence domainlerde de mutlaka yaşına göre veya en azından açık arttırmada dahi global ve bilinen bir firmanın reg ücreti taban kabul edilmeli.
yaşlı domainler için bir skala olmalı, sonuçta Kişiler bu domainleri takiple bazen ihaleyle ve oldukça zor koşullarla yenileyerek güncelleme yapıyor, bir portföy kolay oluşmuyor. Bu konuda son derece hatalı bir işleyiş söz konusu.
yaklaşık 10-15 gündür ben de bunları düşünüyorum. Domain arıyorum bölümünden son 15 günde iki Domain sattım ancak biri 17 yaşında ve sektörünün içinde iyi bir com ve sadece satılsın iş olsun diye 650 TL ye verdim.
Şimdi iş ticaret yapmak mı yoksa domainciler hayrına mı çalışsınlar bu forumda? Bu işi bir ederi, bir mesaisi ve ciddi anlamda takibi var. Burada çok değerli domainleri olan kişiler bakıyorum çok kenara çekilmişler ve bu bilinçsizleştirilmesine izin verilmiş ortamda satış gayreti bile göstermiyorlar.
Hoş ben de konu açıp bekliyorum ancak asıl satışlarım hep mail aracılığı ile gerçekleşiyor. Hele ki bu teknoclouds saçmalığının peşinde koşulmaya başlandığı andan sonra inanılmaz bir Domain kaydetme yarışı olmuş olacak ki herkes sessizliğe büründü.
Bakınız burasının bir piyasası olabilir, internet kişilere özgürlük tanıyabilir ve bir firma isterse 1 TLye kayıt imkanı sunabilir ancak kişilerin ticaretleri korunmalıdır. Eğer satıcının hakları diğer bölümlerde olduğu gibi korunmayacaksa neden bu platformda kalınsın ki?
Benim çok temiz önerimdir, domainler belirli skalalara ait taban fiyatlarla satılabilsin.
Proje proje deniyor, 50 lirayı esirgeyenlerin olduğu bir işte projeden bahsedilemez kimse kusura bakmasın.
hem dükkan açacağım diyeceksin hem de 10000 TL kirası olan şehrin en güzel dükkanını bana 50 TL ye mülküyle ver diyeceksin. Böyle bir olay yok.
Merhaba,
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
@Edgn; sorunu özetlemiş.Forumda neredeyse en önemli olan birşey , önemsiz hale getirilmiş.Ben forumda yönetimin açtığı konuda, domain konusuna taban fiyat getirilmesi gerektiğini yazmıştım.
@Ody;Sıkıntılarımızı bir nebze olsun burada dile getirmiş olduk.Yardımcı olurmusunuz.