Akaryatikkta calismak neden 2x asgari alsin ki? En zor is felan degil. Hamallik yapmiyorlar nihayetinde. Masabasi is konusuna gelince, bunun bencillik ilr alakasi yok. Ben 20 yıl okuyacam. Gece gündüz göz yoracam. Onlarca sinava gitecem. Atanip ogretmen olacam. Sen gelip sonra bana bencillik diyeceksin. Ben para ile okumadim. Hep mahallemdeki okullarda okudum. Yokluk ise dibine kadar gördüm. Mahallenin yarisi uyusrurucu saticisi veya icicisiydi. Bilenler bilir iskenderun esentepe mahallesini. Ha yillarca hamallik yaptim okurken. Su taşıdım. Mobilya boyacisinda calistim. Kendi kendimi okuttum. Yetmedi 2 de kardesimi okuttum. Simdi 4 kardesin 3 ü ingilizce ogretmeni. Digeri doktor. Konu birikim veya maddi durum degil. Biz de yoksulduk be kardesim.
Hocam anlatmak istediği farklı aslında geçimi rahat olması gerektiği konusunda anlıyorum ben. Bir memur veya devlet çalışanı günlük 8 saat çalışıyorken olması gereken saat bu tabii ki. Petrol ofisi çalışanı ofise göre değişiklik gösterebilir 8 saatten 24 saate kadar çalıştırılan yerler var. Emin olun o paralara da değmiyor. Ülkemizde mülteci ağırladığımızdan dolayı da malesef insana verilen değer minimum seviyelerde. Kiralar can yakacak derece de. Evli ve çocuklu bir ailede geçim 2 asgari ücrettir. Tek çalışarak kesinlikle ev geçindirilemez.