2019 da açılmış 9-10 ay önce kapattığım finans sitemde özenle yazılmış fazla sayıda 600-700-1000 kelimelik makalelerimiz vardı.
Bu sitenin sahibi veya bu siteye makale hazırlayan arkadaş
web arşiv den benim sitenin içeriklerini çekip hibekredibul(dot)com da mayıs aylarında yayınlamış. Bu iş ne kadar etik ?
Velev ki ben siteyi tekrar aktif hala getirsem ne olacak? Google tarafından kim cezalandırılacak?
Siteyi tekrar aktif hala getirmeyi geçtim. Yeni bir projem için bu makaleleri kullanacağım diyelim. Sonuçta o makalelerin sahibi benim. Siteyi her ne kadar kapatmış olsam da o makaleler googledan düştükten sonra istersem ben yeni projemde kullanabilirim. Başkasının içerikleri değil sonuçta benim sitemde olan içeriklerimdi.
Etik olmayan bir iş bence. Hele ki bu işi (web arşivden düşen içerikleri alıp satma) makale satan kişiler yaptıysa hiç etik ama hiç etik değil.
Bu iş çözüme ulaşır mı?
HAYIR
Sadece site sahibi bu makaleleri birisine yazdırdığını düşünüp para ödediyse bilgisi olsun o makaleler benim sitemin makaleleriydi. Makalecini şikayet edersin umarım.
Site sahibi kendisi web arşivden içeriklerimi çekip yayınladıysa da ne biliyim çok fazla diyecek bir şeyim yok etik olmayan bir şey olduğunu düşünüyorum. Web arşivden başkasının içeriğini çekip yayınlanmasına karşıyım.