Kusuruma bakmayın. Belirtmeyi unuttuğum bir şey var. Hali hazırda bir mesleğim var ama kazancım kpss atamama göre değiştiği için alternatif bir yol arıyorum.

RipRi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun süredir sektördeyim tanınan büyük firmaların ekiplerinde görevler yaptım yorumum size şöyle olabilir, kurumsal büyük firmalar veya arge merkezi olmak isteyen firmalar üniversite diplomasına önem veriyor sadece mühendislik diploması olanları kabul ediyorlar ama benim ekibimde lise mezunu çok iyi yazılımcılar var başarılılar. Önemli olan kendini nasıl geliştirdiğin, kurs aldığın zaman öğrendiğini zannedeceksin ama kurslardaki eğitim iş hayatında yeterli olmuyor internetten hiç durmadan kendini geliştirmelisin.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımda sertifika değil referans ve kod bilgisi geçer.
Meslek liseleri her yıl milyonlarca öğrenciye sertifika veriyor da kaç tanesi kendisini geliştiriyor?
serverbedi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
başka bir alan (konu okunmamıştır.) programcılıksa orta doğu te. falan olursa programcılık olur o da çok az bi ihtimal
mertzafer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şahsen 3. 1. Yi yapıyorum gram memnun değilim aldığım eğitimden yine kendim evde çalışarak geliştiriyorum
voyager adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sertifika olayı at çöpe. Türkiye de microsoft mvp sertifikaları bile işe yaramıyor.
Yazılımcı olarak çalışmak istiyorsan. %70 bilgi deneyim ve yetenek. %30 diploma aranır. Kurumsal büyük firmalar ise tam tersi. Önce diplomaya bakar. Mühendislik şartı ararlar sonra deneyime bakarlar
Hck58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önemli olan kendini geliştirmek. Üniversite diploma için gerekli yoksa bir şey öğrettikleri yok. Bir şey bilmesende diploma ne yazık ki bu işi biliyor algısı oluşturduğu için olsa iyi olur. Diploma alıp kendini geliştiriceksin yoksa üniversitelerin hali perişan.
mkozdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size tavsiyem şudur.
Endüstri Mühendisliği + Mekatronik Mühendisliği okumanız.
Yazın boş zamanlarınızda UDEMY eğitimleri alır, programlamayı öğrenirsiniz.
Artık programcılık Avrupa ve amerika'da 6 yaşındaki hiç bir genel kültürü olmayan çocuklara öğretiliyor.
Bence 4 yılınızı boşuna heba etmeyin.
BarisSa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir çok arkadaşım var, 1 satır dahi kod yazmayı unutmuş fakat Yazılım Mühendisliği bölümlerinden mezun. Böyle olacaksanız, hiç okumayın daha iyi. Bana göre okul bir araçtır. Diploma olması açısından. Asıl olan, kendini geliştirmektir. Kendini ne kadar geliştirirsen, o kadar tanıtırsın ve iş kendiliğinden gelir zaten.
Burada en önemli ve hassas nokta, hangi mesleği yaparsan yap, İngilizcenin mükemmel olması gerekiyor ki, yurt dışından iş alabilesin.
Zira, Türkiye'de verilen maaşlar ve proje başına bütçeler belli.

Yorumlarınız için teşekkürler. Tekrar üniversite okumak fazla vakit alacağı için göz ardı etmiştim. Diğer iki durum hakkında kendini geliştirme konusu tabi ki o kişinin sabrına bağlı olduğu için bu bir değişken oluyor. @BarisSa; mevcut olarak ingiliz dili ve edebiyatı bitirdim. İyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum ve ingilizce olması konusunda son derece haklısınız. Bir süredir aklıma takılan bir konuydu. Gün içinde büyük bir boşluğum olduğu için bir adım atmak istiyorum ve sanırım udemy kursları ile bir başlangıç yapabilirim.