Aslında 2013 yılında youtube ile başlamıştım ilk internetten para kazanmaya, geçen yıllarda youtube spam %99 oranında bittiği için yeni sektör arayışına girdim.
2019 Sonlarında pintereste başladım, ilk başlarda herkesin kullandığı yöntemleri kullanıyordum, wp automatic ve pinterest automatic eklentileri ile..
İlk girdiğim zamanlar genel olarak website işleriyle uğraşmadığım için, ; wordpress site, domain alma ve yönlendirme, plesk panel, cpanel vs gibi konuları sıfırdan öğrenmem gerekti.
İşin wordpress kısmını çözdükten sonra, adsense onayı engeline takıldım,
Uzun uğraşlar sonucu 2019'da ilk website onayımı da aldım. Geriye eklenti ayarları pinterest eşleştirme vs kaldı, onları da çözdükten sonra adsense 3-5 gelmeye başladı..
Daha 1-2 ay olmadan pinterest işide patlamaya başladı, Shadowban domain ban vs sıkıntılar çıktı, onu çöz bunu çöz derken.. Para kazanmayı bırakıp işi inada bindirdim ve kendimce yöntemler keşfetmeye başladım.
Bugün geldiğim noktaya gelirsek, Hiçbir eklenti veya yazılım kullanmıyorum, Herşeyi manuel ve mümkün olduğunca organik yapıyorum, Subdomain kesinlikle kullanmıyorum, Sitemdeki her içeriğimde makale var (genel olarak makalelerin yarısı özgün, yarısı alıntı)
resimlere gelirsek makale başı ortalama 3-5 resim atıyorum ve %99'u özgünleştirilmiş olacak şekilde, tek bir adsensede tek bir site + tek bir pinterest hesabı kullanıyorum, Bugüne kadar toplam kazandığım para ortalama 2K falandır, çok para kazanamasamda bırakamıyorum bir türlü

Şuan için tek engelim, pinterest trafiğinden dolayı adsense ömrünün çok kısa olması.. Tamamen banlanma olmasa bile reklam kısıtlaması sonrası adsense kazancı %99,9 düşüyor.
Kısaca Manuel çalışsanız da, zamanla hitiniz arttıkça adsense sorun çıkartıyor