Hocam bu benim görüşüm, öncelikle bunu söyleyeyim. Css ve html yapacağın sistemin frontend aşamasını oluşturur. Php ise backend denen arkaplanı, asıl sistemin çalışmasını sağlayan kısmı oluşturur. Dolayısıyla hrml ve css i üst seviye bilmeden de php öğrenebilirsin. Dediğim gibi bu benim görüşüm. Css konusunda kendini geliştirmek çok zor değil. Artık hazır kütüphaneler var zaten. Bir çok kişi de bunları kullanıyor css kısmında.

Php öğrenme kısmına gelince, ben asp üzerine birşeyler yapıyorum. Öğrenme aşamam hazır kodları inceleyerek olmuştu. Ezberim kötü olduğu için mantığını oturtmaya çalışarak hareket etmiştim. Bu şekilde önerebilirim ama profesyonel olarak bu işi yapmayacaksan bunu öneririm. Profesyonel olmayı düşünüyorsan ve bu işten para kazanmayı düşünüyorsan bazı şeyleri ezberlemen gerekiyor ki daha hızlı hareket edebilesin.

Udemy üzerinden bir çok eğitim var. Ücretsiz olarak dersen de yourube gibi bir nimet var elimizin altında. Çok fazla görsel anlatım var her konuyla ilgili orayı kullanabilirsin.