Danimarka da ne iş yapılır bir Türk için yaşam nasıl?
Valla hocam, şöyle açıklayalım. İngilizceniz perfect ise eğer güzel iş bulabilirsiniz. Ama sadece Türkçeniz varsa sıkıntı. Türklerin yanında çalışırsınız eğer sadece Türkçeniz varsa onlarda maaşınızın yarısını beyaz (bankadan) kalan yarısını kara (elden) öder.
Mutlaka İngilizce yada Danca bilemeniz sizi öne taşıyacaktır. Türk için yaşam şöyle izah edeyim; bende Bulgaristan pasaportu olduğu için benim oturum iznim Bulgar pasaportu üzerine. O yüzden kendimi Bulgaristanlı olarak tanıtıyorum genelde. Yaşam kalitesi olarak ülke geneli için söylenecek fazla söz yok zaten istatistikler açıklıyor. Yani anlatmak istediğim nokta eğer İngilizceniz varsa çok daha kolay iş bulursunuz ve %100 beyaz para kazanırsınız. Eğer evliyseniz ve ailenizi getirmek istiyorsanız devlet iştiraki şirketlere kira sırasına yazılmanız gerekiyor çünkü eğer düz kira tutmak isterseniz (aile için konuşuyorum) kiralar çok pahalı. Bu şirketlerden de kira 1 yıla da çıkabilir 20 yıla da tamamen şansa ve bölgeye bağlı.
Ekstradan: İngilizcesi vs. olmayan Türkler genelde kebap&döner dükkanı veya temizlik işlerinde çalışıyor.