Merhaba,
Görsel optimizasyonu ile ilgili düşüncelerinize katılıyorum. Örneğin ben SEO makalesi yazdığım insanlara görselleri de optimize ederek yolluyor ve taban fiyatın 0,5 fazlasını istediğim için çok defa iş alamadım veya ters konuşanlar oldu. Neyse, sorunuza cevap vereyim.
- Görsel optimizasyonu, görselin JPG formatına döndürülmesi ve MB cinsinden boyut olarak -kalitesini kaybetmeden- sıkıştırılması ile başlar.
- Daha sonra bu görselin Türkçe Karakter, Boşluk ve Büyük Harfsiz isimlendirilmesi gerekir.
- Yukarıda görselini paylaştığınız kısımları doldurmak (en azından alternatif metin) kısmını doldurmak SEO açısından iyidir.
Başlık: resmin içeriği
Alternatif Metin: resim içeriği ile ilgili farklı kelimelerle ilgili bir açıklama
Altyazı: Resim içeriği ile ilgili bir yorum. Örneğin resimde "Doge Coin" varsa "Günümüzde Dogecoin, pek çok altcoin yatırımcısının gözdesi..." gibi bir metin yazabilirsiniz.
Açıklama: bu kısma altyazıya benzer ancak aynısı olmayacak bir yorum yazabilirsiniz.
Başlık, altyazı vs. konularında ben bdaha çok anahtar kelimeleri geçirmeye çalışıyorum ve açıkçası biraz "göz kararı" bir tutum sergiliyorum. Ancak görsellerinizin sıkıştırılması ve adlandırılması kısımlarına dikkat etmeniz de sayfa - site optimizasyonu için önemli olabilir. Umarım faydalı olmuştur...
Dönüş için teşekkür ederim.
Sıkıştırma ve adlandırma konusunda çok dikkatli oluyorum.(üstteki png dosyası demo içerige aittir. Normal de JPG sıkıştırılmış halinde yüklüyorum) Tek eksiğim, başlık, a. metin, yani kısacası hepsini aynı şekilde giriyordum.
Peki bunun max kelime limiti bulunuyor mu?