Mesela hocam ben sizinle ticaret yaparken önce para alarak çalışırım.
@ademakcan; ile ticaret yaparken para almama gerek yok

(Şaka bir yana güven açısından çok etkili bir faktör)
Önce ki cevaplarda açıkladım bu düşüncemin nedenini. Siz
@ademakcan; hocamızı az çok tanıdığınız, yada forumda sık gördüğünüz için böyle düşünüyorsunuz muhtemelen. Hatta benimde kendisiyle ticaretim olmuştu. Ha gel gör ki ticaret puanımız yok. Ancak mesele güven ise ticaret puanı bunun bir kanıtı olamaz, çünküsünü merak ediyorsanız üstte ki eski cevapları okuyabilirsiniz.
Ek olarak benim düzenli olarak çalıştığım kişiler zaten mevcut, ticaret puanına ihtiyaç duymuyorum. Şahsen ticaret puanı değil iş ahlakı ve ortaya çıkan iş önemlidir. Puan ben alıcıyken hiç bir işe yaramaz. Satıcıykende sizin gibi düşünenler veya fazla alım yapmayan kişiler puan ile tabiri caizse kandırılıyor.
Ticaret puanı bir güven faktörü kesinlikle değildir, suistimal edilmiş bir kaç rakamdan ibaret. Şahsen 500+ puanım olup yalan dolan iş yapacağıma, hiç puanım olmasın düzenli, uzun soluklu iş verenlerim olsun daha iyi. Elbette işini düzgün yapan hocalarıma tek kelime sözüm yok, benim söz ettiklerim zaten kendini bilecektir.
Ne adamlar var, bizim 3 günde yaptığımız işi 10 dk ya sığdırıp üstüne birde bununla övünüyor. 3 saatlik ya da 5 saatlik işi 1 saate sığdırmayı anlarım. Ekipsindir, bir kısa yol bulmuşsundur. Ya da başka bir çözüm bulmuştur anlarım. Ancak 3 günlük işi 10 dk ya sığdırıyorsan bunda bir çakallık ararım. Her neyse tek bu değil elbette cok örnek var. Konusacakta çok şey var. Ben daha fazla tepki çekmeden konuyu toparlayayım.
Her şeyin özeti şudur; r10 tüketicisinin büyük kısmı bilincsizdir. Ne aldığını bilmeden, ne işe yarayacağını bilmeden alır. Genelleme yaptığım için özür diliyorum ama üzülerek söylemem gerekiyor ki çoğunluk ne aldığını bilmeden alıyor. Yanlış işlemler yapılıyor ama + puan atılıyor. Her neyse... Bir gün elbet demek istediklerimi daha acik bir dille birileri yazacaktir.