erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok fazla mantık hataları ve bilgi eksikligi var. 11 yildir kadrolu ogretmenim. Sunu düşündünüz mü; lise diploma puanı belirli bir yüzde de uni girisini etkileyecek olursa liseler ogrencilere bol keseden puan verip uni ye daha cok ogrenci gonderme yarisina girerler??? Ya da ozel okula cocugunu gondermek isteyene devlet 3.500 tl teşvik veriyor. Bunun nedeni nedir? Ogretmen denetlensin diyorsunuz madem, bebi denetleyecek olan kisinin benden daha iyi olması gerekir ama onu da egiten benim gibi ogretmenlerdir. Barajı iyice düşürüp uni li işsizler ordusu sayisini arttiran devleti de elestirin!!! Okumak ulkemizde cok kolay demissiniz. Okumak ne kadsr masraflı bilginiz var mı?
Oturup eğitim sistemini düzenliyor gibi yazmadım. Ana mantığını anlattım.

Denetleyecek kurum olacak, mezunlar yetersizse ve diplomasını haketmiyorsa öğretmen değil direk okul soruşturulacak. O kadar da zor değil.
Bol keseden puan verimini bu şekilde engelleyeceksiniz, hem öğrencinin hem öğretmenin hem okuldaki sorumluların diploması yanacak.

Öğretmen ülkenin en önemli bir meslek grubu olmalı ama denetlenmesi ve onu koruyan kanunların olmaması gerekiyor. İlk yanlışınızda diplomanız yanacak.
Denetlemek de zor değil.

Hiç de masraflı değil, bedavadan diploma alıyoruz. Ülkemizde okumak çok kolay tekrar söylüyorum. Bu kadar kolay olmamalı.