Benim anlamadığım şey, bunu siz biz gibi sıradan vatandaşlar bile düşünürken devlet yönetiminde yer alan kişilerin düşünmemesindeki icraata geçirmemesindeki sebep ne
Teoride çok basit ama uygulamada okadar zor ki. Düşününce işin içinden çıkamıyorum.
neden biliyor musunuz, şuanki eğitmenlerde bomboş bir eğitim sisteminden mezun olup diploma aldılar. Bunları uygulayacak eğitmen bulmak bu sistemi kurmak çok zor.
Tamamen eğitim sistemi duracak, sıfırdan inşa edilecek. Temeli zayıf.
Öğretmenler ülkenin en önemli insanları olmalı.
Mühendis, doktor, milletvekili, cumhurbaşkanı yetiştirecek öğretmenler hepsinden daha az maaş alıyorlar.
En zeki insanlar para için öğretmen olmuyor, mühendis oluyor doktor oluyor.
Ciddiyim çok öğretmen tanıdım, stajımda olsun ücretli öğretmenlik yaptığım dönemde olsun. Meslek lisesiydi, öğretmeni oturt bilgisayarın başına bir php otomasyon yapamaz, php dersine giriyor. Hazırladığı slayttaki kodları ezberlemiş çocuklara ezberletiyor
ücretli öğretmenlik dönemimde, pskolojik sorunları olan bir öğretmeni şikayet ettim. Derste ağlayıp öğrencilere eski eşini anlatan, küfür eden bir öğretmeni.
Öğretmenleri koruyan bir kanun varmış ozaman öğrendim. Müfettişler geldi, inceledi.
suçlu bulundu, verdikleri ceza ise yükselememe cezasıydı.