razor94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir arkadaşım anlattı Almanya'da Makine Mühendisliği bölümüne 400 kişi başlayıp 3.sınıfta 75 kişi ile tamamlamışlar. Eğitim o kadar zor ki bunun üstüne üniversite bittikten sonra TUS sınavı gibi bir her bölüm için genel bir uzmanlık sınavı uygulanıyor. Eğer bu sınavdan kalırsanız 3 yıllık eğitiminiz yanıyor ve mühendis olamıyorsunuz. Bu yüzden Almanya'da ki gençlerin çoğu üniversiteye gitmek yerine mesleki eğitimleri seçiyor. Mesleki eğitimlerde bizdeki gibi 2 yıllık meslek okulu gibi değil. En kötü meslekte bile en az 3 yıllık bir staj dönemi oluyor.

Bizde nasılsa 10 tane soruyu doğru yapan barajı geçip dersaneden bozma binalarda boş slaytlarla 5 yıl beynini dolduruyor. Epi topu 2 ay staj yapıyor o stajlarda da ne öğrenebilirse artık. Sonra Üniversite mezunlarının %40'ı işsiz kalıyor

Kendim çok iyi bir eğitim aldım demiyorum fakat biz üniversiteye hazırlık yıllarında kafamız 5 karış havada geziyorduk. Haliyle doğru seçimlerde yapamadık.

Bu memleketin Profesörü, yöneticisi, eğitim bakanı da mı aklı 5 karış havada geziyordu. Onlarca içi boş üniversite açtılar, içini torpille tanıdıklarıyla doldurdular. Liyakatsız öğretim görevlisi egosunu üstümüzde tatmin etti. Bize iş hayatımızda işe yarayacak 1 tane tavsiyesi olan insan hatırlamıyorum.

Maalesef ne desek boş 8 yılım yalan oldu. Hakkımı helal etmiyorum bizi bu yola sürükleyenlere
Kendi sistemimizi yapamıyorsak yurt dışından esinlenelim. Gerçekten okuduğum okadar yıla pişmanım ki, anlatamam.
Okuyan, okumak isteyen herkese okumayın diye haykırıyorum.
Onca yıl bomboş bir eğitim, hiç bir katkısı olmadı bana. Üniversitedeki eğitimden daha kaliteli youtube videoları var.