Aklınızda köy yok sanırım. Aman olmasın. Sakın köyleri tercih etmeyin, Bir insanı bitirmek mi istiyorsun, köye bırak o kendi kendini köyde bitirir. köylerde, yediginize içtiginize giydiğinize hatta daha fazlasına karışırlar, hatta sizlere kötülük yaparlar kötü yollara düşürürler, köylerde saygı falan da yoktur. UYARMA İHTİYACI DUYDUM. iyi forumlar.
İroni mi yaptınız yoksa ciddi mi söylediniz çok net anlayamadım gerçi

ama evet gerçekten de köy yok zaten aklımızda çünkü köylerle ilgili yapılan son derece romantik güzellemelere rağmen köylerdeki yaşantı bize göre değil. Bu yaştan sonra ayak uydurabileceğimiz bir şey değil. Ortamını zaten hiç bilemiyorum ama havasıyla suyuyla eminim ki çok güzel köyleri de vardır memleketimin lakin her bölgenin kendine ait dinamikleri var ve göç eden kişilerin o dinamikleri bozmadan entegre olmaya çalışmasını doğru buluyorum ben. Ve köylerin dinamikleri bizim ayak uydurmak istediğimiz bir şey değil. Gezmeye görmeye gitmek çok hoştur mutlaka ki ama yaşamak bambaşka bir şey.
Mesela biz ailecek ya da eşimle başbaşa kış aylarında sıklıkla ormanlara ve yaylara kampa gidiyoruz son yıllarda. Gittiğimiz yerlerde açık havada kuzine kamp sobası yakıyoruz, sobayı kuruyor sonra sobada bir şeyler pişiriyor, yiyor içiyor, biraz üşüsek ve çok yorulsak da muazzam keyifli 2-3 günlük mini tatiller yapıyoruz ama 2 günün sonunda sıcak evimize dönüyoruz. Ama bu tip bir mücadeleyi günlük hayata uyarlamak asla istemem zaten yapamam beceremem de. Yapamam derken; bir gün mecbur kalırsam, elbette hayatta kalmak ve çocuklarımı da hayatta tutmak için elimden geleni yaparım ama en azından şu an içinde bulunduğum şartlarda, İstanbul kaosundan kaçıp biraz huzur ve sükunet arıyor olsam da, alışkın olduğum yaşamı da tamamen bırakmak istemiyorum elbette

O yüzdendir ki ikisinin ortasında bir şey arıyorum..