Öyle zengin oluyorlar zaten

Alım gücü seviyesinden dolayı istediği saniyede Miami'de veya Londra'da ev satın alabilecek, sıfırlarını sayarken gözlerimizin yorulacağı fiyatta arabaları alıp garajına doldurabilecek, sabah kahvaltısını Roma'da yapıp akşam kahvesinin yanında Salzburg'un meşhur Sacher kekini yemeye gidebilecek derecede feci zenginler tanıdım. Abartmıyorum, istisnasız bir tanesinde dahi benim kadar bile para harcayanını görmedim. Hatta geçen bir olay oldu ufak bir örnek vereyim;

Oyun oynamayı çok seven bir arkadaşım. Oyuncu bilgisayarı toplayacak. Beraber karar veriyoruz. Doğal olarak en sağlam sistemlere yöneltiyorum nasıl olsa 20k-30k gibi rakamlar farketmez diye. Onlar bütçemi çok aşıyor dedi. 5k civarı bir sistem gösterdi bu nasıl diye. Dedim bak şurasında eksiklik var biraz daha ekleyip yükseltsen iyi olur diyip, 5.5k civarındaki bilgisayarı önerdim. Olmaz fark yine çok fazla dedi. Bir şey diyemedim tabi. (bahsettiğim kişinin alım gücü oyun bilgisayarı almayı bırak, bilgisayarın fabrikasını kuracak yatırımı yapar ertesi gün mesai saatleri içinde)

Bu arada bahsettiğim kişisel sonradan malum sebeplerden dolayı zengin olanlar değil (onlardan çevremde hiç yok neyseki), aileden, babadan, dededen gelen zenginler hep. Malum zenginler harcıyor ama onu çok iyi biliyorum sosyal medyadan..vs