2.5 aylık cooker spaniel köpeğim var. Sahipleneli 1 ay oldu ilk geldiği günler pede yapıyordu. Son 10 gündür kafesin içine ped koyduğum halde pede tuvaletini yapmıyor. Üstüne pedi nereye koysam parçalıyor (terasta bile). Izgaralı mangal aldım ped için onda bile yapmıyor altında ped olduğunu görüp hırçınlaşıp parçalamaya çalışıyor. Ped için fıs fısı değiştirdim acaba o mu hoşuna gitmiyor? Yeni fıs fıs kokusunu beğenmemiş olabilir mi? 5 6 saat tuvaletini tutuyor kafesin kapısı açtığımı gibi koşarak terasa gidiyor ve oraya yapıyor. Terası kapattığımda ise sıkışıp salona falan yapıyor yada odalara. Köpeğimin durduk yere ped alışkanlığı bozuldu. Dışarı yapması iyi ama 2 3 ay sonra kar yağdığında ankara gibi yerde kar fırtınada sokağa çıkarıp devamlı tuvaletini yaptıramam oturduğum yerde 15 cm kadar kar olduğu oluyor. Aynı şekilde terasımda kar kaplı oluyor ve soğukta üşür. Köpeğim çok çabuk hasta olan bir tür. Küçük ırk olduğu için sokak köpekleri tehlikeside var şuan için 1 yaşına kadar tam dışarı alışkanlığı veremem. Aşıları tam bitince artık sokağa çıkarayım diyorum ama günde 4 5 öğün yiyor. 4 5 kere dışarı çıkarmam lazım (gecenin 4 ünde bile ) buda imkansız şuan için. Ne yapabilirim sizce?

Not: bu zeki köpekcik bazen tuvalet bahane edip saatlerce beni terasta bekletip oyun oynuyor. yani tuvaleti terasa çıkmak içinde çoğu zaman bahane gibi kullanmaya başladı buda ayrı bir sorun dün 3.5 saat terasta kaldık.