Kim bu onayı verdi? Neden verdi? 2-4 sene arasında çıkan bir aşı nasıl 6 ayda çıktı? Ben bu soruların cevabını bilmeden, öğrenmeden aşı olanların, olmaması gerektiğini savunuyorum.
dünya sağlık örgütü verdi ölümleri azaltmak için
ellerinde daha iyisi olmadığı için.
Sizin sürü bağışıklığı dışında daha iyi bir öneriniz varsa elbette dinleriz. varsa iyi bir öneriniz daha az ölüm olacak bir şey hatta bunu savunur herkese duyurmanıza da yardımcı oluruz. ama yoksa daha iyi bir öneriniz bulunan önerileri en azından tebrik etmelisiniz çünkü test edilmiş ve ispatlanmış bir şekilde ölümleri azaltıyor.
Şuanda zorlanma yok evet, ancak gündem, söylemler bunun zorunlu kılınacağı yönünde. En azından insanların sosyal hayatlarında kısıtlamaya gidilecek hadsizce. insan ve yaşama hakları gereğince zorunlu olmayacağını düşünüyorum. bende aşı olmadım henüz.
Şu dediğinizin bilimsel hiç bir dayanağı yok. Anne sütü ile ilk kez tanışan bebek bedeni de yabancı maddeye tepki versin o zaman? Diyeceksiniz ki, ama o annenin karnından çıktı. Alakası yok. O zaman süt anne diye bir kavram olmaması gerekli. Yeni doğan bebeği süt anne emzirse dahi, yararlı bir sıvı olduğu için vücut hiç bir tepki vermez. İlk kez meyve yediğinizde ateşiniz mi çıktı? İlk kez bal yediğinizde yataklara mı düştünüz? Vücut, sadece zararlı maddelere tepki verir. Dediğinizin hiç bir bilimsel dayanağı yok. Vücudun, virüs olmayan bir sıvıya tepki vermesi dahi o vücuda verilenin zararlı olduğunu gösterir.
bahsettiğiniz şeyler mideye giren şeyler anne sütünü veya balı deri altı veya kana verin o zaman görürsünüz tepkiyi
Tercihlerimiz, umarım devletler tarafından da saygı görür.
diğer devletleri bilemem ama türkiye devleti tarafından saygı görmez