Her şey olacağına varır, zaten imzana da yazmışsın, dua çok güzel bir ilaçtır.
Hayatını düzene sokmak için hayatı düzende olan insanları takip et, YouTube’da son dönemde “study with me” olarak aratırsan birçok kanal var 12 saat ders çalışan. Onları izle, hiç aralıksız yapmakta oldukları şeye nasıl odaklı kalabildiklerini gör.
Bu sayede sende de düzenli olma arzusu uyanacaktır zamanla.
Günün bittiğinde ve güne başlarken yaptığın alışkanlıkların olsun. Mesela kalktığında ve yatmadan önce 5 er dakika dua et Allah’a. İçin rahatlayıp pamuk gibi uyu ve uyan.
Sabah mesela 15-20 dk en azından yürü.
Telefonu falanda gerçekten azalt, ben o zamanlara geri dönsem bilgisayarın yüzüne bakmazdım.
Her ne kadar gelecek teknolojide olsa da kendine çok da bilgisayar mahkumu olmayan bir iş hedefi seç ve onun için çabala.
Her ne kadar istemesek de hayatımızı idame ettirmek için paraya ihtiyaç oluyor.
Ailenin sıkıntıları için maalesef yapabileceğin çok birşey yok dua ettikçe Allah kaderine güzel şeyler yazdıkça paran hızla artarsa sende onlara destek olursun.
Alışkanlıklar edin, kitap okuma yazma vs.
Ama hepsi para kazanmaya yönelik olsun.
Çünkü para getirmeyen çoğu alışkanlık ve hobi aslında zaman kaybettiriyor insana.
O yüzden kendi masrafını çıkartabilen alışkanlıklar edin.
Mesela bir ayakkabı alıyorsan, bu ayakkabı bana ne kazandıracak diye düşünerek al, bununla yürüyerek örneğin çıraklık yapacağım kendini amorti edecek de.
Paranın azını da olsa biriktir, her zaman.
Ama parayla kaybolup gitme, Karun gibi olma.
Ve ne iş olursa yap, sosyal medya şuan sizi kurt gibi yiyor, sosyal medyada asla ama asla yazılan hiçbir şeye inanma.
Herşeyi sahte bil.
Bulduğun girdiğin işlerde uzun süre kalmaya çalış tecrübe edin.
ve duaya devam et