OLOFEUS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhabalar.
Robotik kodlama hakkında merak ettiğim bir kaç konu var, eğer bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Kendim devlette ortaokul düzeyi öğrenciler için bilişim ve yazılım öğretmenliği yapıyorum. Genellikle müfredatın neredeyse tamamı code.org ve scratch üzerine kurulu.
Lakin özel okullara göz attığım da özellikle Ankara ve çevresinde ki bütün özel okullarda ki bilişim ve yazılım öğretmenliği alım ilanlarına baktığımda sertifikalı robotik kodlama bilgisi isteniyor. Bu eğitim devlet üniversitelerin de en azından benim mezun olduğum tarihe kadar (2019) a kadar yoktu. Sonradan üniversite müfredatına alındıysa bilmiyorum. Hal böyle olunca robotik kodlama eğitimlerini takip etmeye başladım yalnız bu konu tam bir derya deniz eğitimi ayrı pahalı o lego parçaların setleri ayrı pahalı. Her bir parça ile farkı projeler geliştirilebiliyor. Yani 1 parçayı 1 seti aldığınız zaman tamam olmuş olmuyor eksik kısım o kadar fazla ki. Ne yapacağımı bilemedim, hangi eğitime kayıt olsam kararsız kaldım,sizlere sormak istedim. Udemyden derslere baktım gayette uygun dersler var ama elde materyal olmadan olmuyor.

Konu biraz tartışma ağırlıklı oldu farkındayım ama bilgi alışverişine ve farklı yorumlara ihtiyacım var, yardımcı olursanız görüş ve fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Hocam öğretmensiniz sanırım birşey sormak istiyorum. Robotik kodlamaya başlamak için 6 yaş uygunmudur ? 5 yaşında bir oglum var ingilizce kreşi gönderiyoruz ve daha okula başlamadan şuan çogu kelimeyi biliyor ingilizceyide tamamlarsa 6-7 yaş uygunmudur?