Merhaba, mesajınız için teşekkür ederim.
Tabii ki cyberpanel kesinlikle cpanel, plesk ve directadmin gibi ücretli panellerin yerini tutmaz. Hatta karşılaştırmak bile doğru olmaz. Ancak en azından daha az güvenlik gerektiren bir blog veya benzeri site türleri için kullanılabilecek kadar iyi mi, paneli kullananlar ne gibi sorunlarla karşılaşmış diye bir araştırma yapayım dedim.
Mesela bu /home dizini sorununu ilk defa sizden duydum.
Cyberpanel henüz yeni ve diğer paneller gibi büyük bir desteğe, geliştirici topluluğuna sahip değil. Hosting sektörünün de böyle bir yazılıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kişisel web sitesi projeleri ve girişimciler için. Bu yüzden çok ciddi problemler yaşamayacağım web sitelerinde kullanarak desteklemek istiyorum.
Evet, blog ve veritabanı bile gerektirmeyen bazı basit projelerim için kullanacağım. Litespeed hakkında bazı makaleler okudum, evet o açıdan sorun yaşayanlar varmış. Cevabınız için teşekkür ederim.
Evet oldukça basit bir yapısı var. Bu açıdan hoşuma gitti ancak ileride tabi yetersiz kalabilir. Belki birkaç test uygularım. Mesajın için teşekkür ederim.
Merhaba HelloWorld,
Panel güvenliği haricinde siteniz wordpress bir yapı ise Cyberpanelde yer alan mod security aktif hale getirirsiniz. Cyberpanel in yayınladığı yeni toolları kullanmazsınız. Hatta panele, ftp ye, phpmyadmin e erişimi belirli ip adresleri için açarsınız firewalld + conf üzerinden. Bu sayede kısmen güvenli bir paneliniz olmuş olur. Ücretsiz panel seçenekleriniz oldukça kısıtlı.
İyi çalışmalar.