Merhaba HelloWorld,
Hiç bir panel %100 güvenli değildir. İlk yayınlandığı günden beridir müşterilerimizin talebi üzerine Cyberpanel kuruyoruz. Ancak cyberpanel in ücretli kontrol panellere göre yani plesk, cpaneli directadmin e göre daha sorunlu olduğu düşünüyoruz. Bu düşüncemizin nedeni çeşitli kronik hatalar ve bu hatalardan dolayı meydana gelen kernel ve güvenlik sorunlarıdır. En basiti geçtiğimiz aylarda bir güncelleme sonrası gelen restore tools özelliğinin /home dizinini silmesi basit bir örnektir. Elbette bu demek değildir ki cyberpanel çok kötüdür, hayır ücretsiz paneller arasında tercih edilebilir bir yapıdadır. Sebebi; openlitespeed olması.
İyi çalışmalar.
Merhaba, mesajınız için teşekkür ederim.
Tabii ki cyberpanel kesinlikle cpanel, plesk ve directadmin gibi ücretli panellerin yerini tutmaz. Hatta karşılaştırmak bile doğru olmaz. Ancak en azından
daha az güvenlik gerektiren bir blog veya benzeri site türleri için kullanılabilecek kadar iyi mi, paneli kullananlar ne gibi sorunlarla karşılaşmış diye bir araştırma yapayım dedim.
Mesela bu /home dizini sorununu ilk defa sizden duydum.
Cyberpanel henüz yeni ve diğer paneller gibi büyük bir desteğe, geliştirici topluluğuna sahip değil. Hosting sektörünün de böyle bir yazılıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kişisel web sitesi projeleri ve girişimciler için. Bu yüzden çok ciddi problemler yaşamayacağım web sitelerinde kullanarak desteklemek istiyorum.
Ücretsiz bir panel olarak küçük bir blog siteniz veya kişisel siteleriniz vs varsa kullanabilir, tercih edilebilir. Lakin ücretli panellerin ücretli olmasının sebebini changelog kısmına bakarak ve talk kısımlarını okuyarak anlayabilirsiniz. Cyberpanel yaşanan sorunlar ve litespeed kullanması yüzünden temiz haliyle kullanılmasını önermiyorum. Litespeed ilk bakışta güzel gözükse de gerçek verilere baktığımızda Nginx litespeed teknolojisine göre büyük sitelerin kullandığı performans bakımından çok daha ileride bir teknoloji. Bir yanda pazarlama var bir yanda geliştiricilerin sevdiği yapı.
Cyberpanel kullanmasını önermediklerim:
*Hosting Firmaları (hostinger alt yapısını kullanıyor ama hpanel olarak gelişmiş hali çok daha ileri seviyede yatırımı fazla ama başarınız sınırlı olur)
*Fazla işletim sisteminde çalışan geliştiriciler
*Büyük e-ticaret siteleri
*Güvenlik konusunda mahir ileri seviye kurumsal siteler
*Müşterileri önemli firma, kişi
Evet, blog ve veritabanı bile gerektirmeyen bazı basit projelerim için kullanacağım. Litespeed hakkında bazı makaleler okudum, evet o açıdan sorun yaşayanlar varmış. Cevabınız için teşekkür ederim.
Bir süre kullanma fırsatım olmuştu. Gayet kullanışlı bir arayüze sahip. Perfonmans yönünden belki biraz canını sıkabilir bindirdiğin yüke göre. Güvenlik yönü hakkında pek bilgim yok.
Evet oldukça basit bir yapısı var. Bu açıdan hoşuma gitti ancak ileride tabi yetersiz kalabilir. Belki birkaç test uygularım. Mesajın için teşekkür ederim.