110.000 km lpg ile yol yaptım.
Aracımı eksper firmasının kardeşine sattım. Kendi ekspertizlerini yaptılar. Motor testini benzine geçirip yapıyorlar. Motor performansından fabrika çıkışına göre 2 - 3 puan düşük çıktığını söylediler.
Motor testi dedikleri mantıklı bir şeyse bakımları zamanında yapılan bir araçta lpg'nin motora pek etkisi olmadığı sonucuna vardım.
Bence aldığın aracı 500.000 km kullanayım derdin yoksa motora verdiği zararı çok hesap etmek mantıklı değil. 250k km de sıfırdan beri lpg takılı bir araçta da bakım harici herhangi bir arıza yaşamadık.
Konuya gelecek olursak; lpg'nin maliyetleri maalesef çok yüksek. LPG'li bir araç denk gelirse alabilirim fakat şuan olmayan bir araç alıp sıfırdan LPG taktırmayı düşünmem.
Not: Bahsettiğim ilk araç fluence, ikincisi auris. 1.6 motorlu araçlarda yüksek performans kayıpları yaşamadım. Düşük motorlu araçlarda veya eski teknoloji sistemlerde sorun yaşanma ihtimali muhtemelen daha yüksektir.