herşey bu iki senedemi oldu yaptiğin işlerde ödemeyi nasil aldiniz 18 yaşindan küçükken türkiye son 3 yılda gençlerin umutlarini emen bir vampir var rte krallık sistemini getirdiği gün ülkenin her dali çökmeye başladi şimdi bu tür konular bin 1000 tane açiliyorsa 2018 den öncesinde 30 tane felan açiliyordu. ülkede adalet yok kizlari tecavüz edenler serbest denetleme yok fiyatlar o biçim yüksek ekenomik istikrar yok eğitim sistemi zaten hep benim dönemimde değişti eğitimde yok yarin birgün evlenip allahin izni ile çoçuğunda olursa ülkeye hiç bakilmadan alinan serseri it kopuk mülteci kisim cocuğuna dayak/tacize uğradiğinda arkanda yine biz duracaz tabiki babasi özel kolejlerden servislerden bizim sokaklara inebilirse milliyetçiliğe geri gelirsek duyduğuma göre japonya nerdeyse her öğrencisini hiroşimaya götürüyor türkiyede milli bilinç duygusu oluşturmak için yapilabilir hükümet araştirmayan sorgulamayan korku içinde bir cahil toplum istediği sürece senin gibi insanlar nadir çikar kendisini 100 gencden 1 i kurtulur çünkü senin bahsettiğin karakterleri öldürüyorlar diziler/filmler/tiktok gibi saçma şeylerle uyutuluyoruz
Hocam nereden girip nereden çıkmışsınız tiktoka bile değinmişsiniz. Şimdi anlamadığım kısım şu; yazımda hükümeti savunan en ufak bir şey yok. Yazımda olabildiğince siyasete de girmemeye çalıştım, apolitik bir insan olduğumu ve ülkenin vahim durumundan benim de mutsuz olduğumu belirttim. Ama ben bu vahim durumda bile bu karmaşıklıkta bile en kötü imkanlarla da olsa bir şeyler yapmaya çalıştım. En kötü imkanlar diyorum çünkü o gözünüzde büyüttüğünüz Mac'in tüplü bilgisayarlardan farkı yoktu bilgisayar o kadar yavaştı ki tarayıcıyı bile 3-4 dakikada açıyordu. Bahsettiklerinizin ben de farkındayım sabah akşam haber okuyorum, gündemi takip ediyorum. Ama burada değindiğim konu Avrupa hayali kuran gençlerin ya da ne bileyim her gün Türkiye Avrupa karşılaştırması yapıpta ülkeden gitmek isteyen gençlerin hayalleri bu bile olsa hayalleri için hiçbir şey yapmayıp ağlayıp sızlaması. Yoksa geçim derdiymiş, tacizmiş tecavüzmüş hepsini ben de biliyorum farkındayım. Benim değindiğim konu bambaşkayken siz yine çıktınız siyasete çevirdiniz, ben ne diyeyim şimdi size. Kaldı ki ticaretlere 18 yaşımda başladığımı belirttim yani 18 yaş altı nasıl ödeme aldınız demişsiniz, hadi diyelim ki 18 yaş altı başladım ödeme alacak olsam ailemin hesabına alır yine alırdım yani tek problem bu mu, bir tek buna mı takıldınız yazıda? Ayrıca her gün çıkan zam haberlerinin farkındayım beni gündemdeki konulara etiketlemenize gerek yok gerçeklerin farkında değilmişim pespembe hayat yaşıyormuşum gibi bir algı oluşmuş galiba sizde. Yaşayadabilirim açıkçası, siz de yapsaydınız siz de yaşasaydınız benim yapabileceğim bir şey yok. Sonuçta bireyin evlenmesi, çocuk yapması tüm bunlar kendi kararı. Bakamayacaksa, yürütemeyecekse yapmayabilir. Hayatta aldığımız tüm kararlar bize ait. En azından öyle olmalı. Ben de evleneceğim Allah nasip ederse, hayatımda uzun yıllardır birisi var ama kendimi hazır hissetmem ve kendimden başkasına da bakabilecek pozisyona gelmem gerek. Kimsenin hayatıyla oynama lüksüm yok. Yapamayacağım, üstesinden gelemeyeceğim şeyin altına giremem. Ne zaman ki aile kurabilecek ve devam ettirebilecek bir pozisyona gelirim o zaman evlilik düşünebilirim. Akıllı olmak lazım bu devirde. Evlenirken sorun yok çocuk yaparken sorun yok sonra bakamayınca, evliliği sürdüremeyince pişmanlık konuları görüyoruz bol bol. Neyse hocam, uzatmayalım bence. İyi akşamlar.