Macbook almanızı tavsiye ederim. CPU, RAM gibi detaylara takılmayın. Burada başka detaylar var. Kullandığınızda iş için yapıldığını anlayacaksınız. 2013 Macbook kullanıyorum. Yıllar oldu, hala 5 saat kullanım süresi var. Priz arayışına girmezsiniz. Yeni nesillerde bu çok daha iyi durumda. Ekran kalitesi, sessiz oluşu diyeceğim sessizlikten kastım sıfır ses, metal kasa, format atmama derdi (telefon gibi güncelleme gelir güncellersiniz asla programlarınızı tekrar kurmanız gerekmez), yazılımla ilgili birşeye takıldığınızda apple ekibinden destek alabilirsiniz, mavi ekran görmezsiniz, format atmayı unutursunuz. Yıllardır hiç format atmadım. Yeni işletim sistemini güncelleyip geçtim. Programlarım her daim güncel. Yeni işletim sistemiyle harika özellikler gelir. Bir anda başka bilgisayarınızın yenilendiğini hissedersiniz. Bilgisayarınızı, işletim sistemini onarmak gibi sorunların yaşamazsınız. Antivirüs kullanmanıza gerek kalmaz. Taşırken yorulmazsınız, oldukça hafif, Kullanmaktan zevk alırsınız, Bir gün kullanmadığınızda bilgisayarınızı özlersiniz.. Sesli düşündüğümde aklıma gelenler bunlar.

Eğer iPhone kullanıyorsanız eşzamanlı çalışmalarının kolaylığını yaşarsınız. En basitinden iPhone ile veya Mac ile herhangi bir wifiye bağlandığınızda diğer cihazında bağlanacaktır. Bu tüm uygulamalarda böyle ilerler.

Windows işletim sisteminde kullanılan popüler uygulamaların kendi içinde bir alternatifi vardır ve ücretsizdir. Örneğin office programları için Pages, Numbers gibi alternatifleri ücretsiz gelir. Arayüzleri muazzam. Word, excel formatlarını açabilir veya çıktı alabilirsiniz..

İş yapacağım diyorsanız Macbook alın, kullandığınızda CPU, RAM dışında farklı bakış açılarının olduğunu göreceksiniz.

Yine de her şey sizin beklentiniz ve alışkanlıklarınıza bağlı. Bunlar sizin için önemli olabilir veya olmayabilir..