SAMATO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
valla açıkçası hangisi daha çabuk kavrarım diye başlarsan başladığın gibi biter
istediğin hangisiyse onu seç ondan başla aksi takdirde zor
yani orda yanlış anlaşılmaya açık bir cümle kurmuşum amaç çabuk olan değil de biraz daha hızlı öğrenebileceğim demek istedim. ama haklısınız teşekkürler

Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
IIS, HTML, JS (sorgular vb) ile başla, ileri seviyeye götürmene gerek yok sadece mantığını anla. Sonrasında C#, .NET (Forms, MVP, Core) ile devam et. Uzmanlaşma ama iyice anla. Veri tabanı yönetim sistemlerini ve SQL'i anla. Sonrasında Java'ya bak. C# - Java ikilisini ayrı ayrı devam ettir. Bunlarla çalışırken JS ve HTML ile ilgili de tasarımsal geliştirmeler yapmayı zamanla öğren. İlk başta öğreneceğin IIS de yerelde çalışmanı sağlar zaten. Tekrar SQL'e dön, ileri seviye SQL öğren. Sonra sunucu tarafı ile ilgili çalışmalar yapabiliyor hale gelirsin. Zamanla diğer dilleri gördüğünde de algoritmalar ve mantık konusunda çok güçlü olduğunda anlam verebilir ve yorumlayabilir olursun. Eğer alan değiştirmek istersen ileriye yönelik, çok zıt kutuplara gitmeyeceksin ve alan değiştirirken zorlanmayacaksın.
Umarım bu bilgi işine yarar
değerli açıklamalarınız için çok teşekkür ederim bu mesajı kesinlikle dikkate alacağım.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk programlama dilinizi öğrenene kadar hepsi zordur. İlk dilinizi öğrendikten sonra diğerlerini öğrenmek daha kolaydır. Örneğin javascripte 1 yıl harcarsınız c# ı 1 ayda öğrenirsiniz. döngüner koşullar geneli benzerdir. Web programlama için öğrendiğiniz c# ı xamarin öğrenerek mobil için de kullanabilirsiniz. Hepsi birbiriyle bağlantılı önemli olan ilk programlama dilinizi öğrenmek. İlk dil için javascript güzel bir başlangıç olur.
ilk cümlenize bayıldım, cevap için teşekkürler hocam