Oturduğunuz semti seviyorsunuz ama istanbul gerçeklerine zor tahammül ediyoruz diyorsunuz.
Bursalılardan Bursa dünyanın en güzel şehri, Bursa çok güzel yer filan diye duyabilirsiniz. Ama onlar Bursa'yı değil çocukluklarını seviyor da Bursa diye nitelendiriyorlar.
Bursa büyükşehirler içerisinde istisnasız en kötü belediyeye sahip bir ildir. Aracınızın arkasına ayran koysanız tereyağı olarak alabilirsiniz.
Şehir dışından dönüşte Bursa tabelasına bakmanıza gerek yok. Karayolları sorumluluğu haricindeki yollardan çıktığınız anda Bursa'ya geldiğinizi hissedersiniz.
İstanbul'da işim olmuştu trafiğine denk geldim. Trafik çok yoğundu ama akıyordu.
Bursa 'da 12km mesafedeki işyerime 2010 yılında 20-25 dk'da ulaşıyordum. 2018 yılında bu süre 1sa 15dk idi. Şimdi 1sa 30dk rahat sürer.
Çoğu şehirde yollar genişletilip trafik rahatlatılmaya çalışılırken Bursa'da yollar daraltıldı. Yani 35 yıllık Bursa'lı olarak onlarca şehir gördüm ve Bursa'yı güzel şehrim, canım şehrim diye nitelendirenlerin diğer şehirlerde gezme olanağına sahip olmadığını düşünüyorum.
Diyelim ki Nilüfer'e geldiniz güzel hoş size karışan yok.
Ama hiç mi Nilüfer dışına çıkmayacaksınız?
Nilüferde sadece şehir hayatını yaşarsınız. Sizin yani bizim zihniyettekilerin Bursa'da yapabileceği en rahat aktiviteler, avm gezmek, bulvarlarda cafelerde oturmak.
İstanbul'daki sosyal aktivitelerin 10'da 1'i bile Bursa'da yok.
Sıkılıp deniz kenarına gitseniz yürüyecek kordon yok. Gemlikte ufak bir yer var, orda da diz üstü şort giyseniz bile bakışlardan rahatsız olursunuz.
Yani ailece demeseniz, tek erkek geliyorum deseniz görükle güzel yer. Ancak ailece istanbul'da yaşadığınız sıkıntıları burda da yaşadıktan sonra geldiğinize pişman olabilirsiniz.
Yani bende parasal olarak imkan olsa açarım seçim sonuçlarını ordaki orana göre yaşayacağım yeri belirlerim.
İnsanların dinlenmek tatil yapmak için gittikleri yerler her zaman daha rahat bir ortam sunar.
İnsanlar Bursa'ya sanayide çalışmak için göçüyor.