Nilüfer başından sonuna kocaman bir yer, aradığınız & tarif ettiğini o ruhsuz sakinlik Ataevler'de var ama orada ev fiyatları epey yüksek hele de bir bahçeli, vs. ise uçar. Bursa'da her şeye uzak ama yakın, rahat edebileceğiniz iki yer var biri Mudanya biri ise Görükle.
Görükle'de yaşarken merkeze yakın ama hayal ettiğiniz gibi bir ev bulursanız (Görükle köydür), köyden asla çıkmadan hayatınızı geçirebilirsiniz. Görükle için köy dedim ama içinde barları, pubları olan devasa bir köy. Giyim kuşam endişesi taşınıza orada hiç ama hiç gerek yok, zaten giyinik geziyor diyebileceğimiz pek kişi yok

Hele yazları, gece 12'den sonra fena.
Bu arada Görükle Nilüfer belediyesine bağlıdır.
İkincisi Mudanya. Mudanya için emekli cenneti derler. Güzel bir yerdir, içinde her ihtiyacınızı görecek market, vs var. Halkı rahattır, kasmazsınız. Burada bahçeli, deniz gören bir ev bulmak daha kolaydır ve ucuzdur.
İstanbul'dan çıkan bir adamın Ataevleri, vs. sadece sakin diye tercih etmesi bence saçmalık çünkü sakin falan değil. Evet mahalle aralarında bir ruhsuzluk var ama birkaç sokak sadece, sonra o metro sokağına girince her şey birbirine giriyor.
teşekkür ederim. güldürdünüz beni sabah sabah

Tabi ki amacımız çıplak gezeceğimiz bir yer bulmak değil ama en azından şu anda var olan standartlarımızın çerçevesinde bir yerler bulursak güzel olur ama tabi çok iyi düşünmek, iyi araştırmak lazım. Sonuçta İstanbul'un tüm kaosuna, gürültüsüne rağmen İstanbul olmasının bir sebebi var ve şehir değiştirirken, elde edilecek avantajların yanı sıra, bazı kayıpları da göze almak gerekiyor, bu da işin zor tarafı ama yaşım ilerledikçe artık burayı evim gibi hissetmemeye başladım.. Bana kalsa, gidip ufak bir Ege kasabasında da yaşarım ama diğer yandan 2 tane çocuğum var ve şu an için sorun olmayacak olsa da biraz büyüdüklerinde, büyük şehre özenecekleri, belki sıkılacakları bir yer olmasın istiyorum. İstanbul'dan tamamen kopmamız söz konusu değil zira işimiz gücümüz ve neredeyse tüm ailemiz, akrabalarımız sevdiklerimiz burada, doğma büyüme buralıyız çünkü ama mümkünse gittiğim yerden İstanbul'a dönüşlerim, kısıtlı olarak iş ve seyahat amaçlı olsun. Çocuklarım da ileride özenmesinler istiyorum.
Hayat ne gösterecek hiç belli değil tabi ama zaten üniversite çağlarına geldiklerinde imkanım olursa çocukları huzurlu ve güvenli bir Avrupa şehrine yollamak isterim ama o zamana kadar da artık ne kadar olunabilirse, mutlu huzurlu yaşayacağımız bir yer bakıyoruz