sansserife adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim yaşım müsait. Saddam döneminde kaçıp gelen yoktu. Olsada tek tük. Onlarla bunları kıyaslayamazsınız. Eli silah tutup kaçıp gelen şerefsizdir. Bayramda ülkesine gidip gelenler 4-5 yıldır gidip geliyor. Bunlar kültürel erezyondur. Kültürel erezyona uğramayı istemek sizin tercihiniz ama ben kesinlikle istemiyorum. Ümmet birliğinden ziyade türk birliğinden yanayım. Suriyelilerin işşizlikten başka ne kazanımı var. Yarın savaş olsa emin ol ilk sırtından vuracak bunlardır.
Katılıyorum hocam.. Bu konu hakkında aşağıya bir de makale bırakayım.
https://www.turkocaklari.org.tr/habe...iklamasi-10424

Özetle diyoruz ki:

- Suriyeli sığınmacıları Osmanlı’nın son döneminde kaybedilen topraklardan kalan vatan topraklarına yapılan zorunlu göçler, mübadele vb. ile gelenlerle karşılaştırmak cehalet değilse kötü niyetten kaynaklanan bir çarpıtmadır.

- Şayet bazı sektörlerde dışarıdan gelecek işgücüne ihtiyacı varsa bu, planlanarak yapılmalıdır.

- İnsan kaçakçılığına ve emek sömürüsüne göz yumulamaz.

- Türkiye’nin sınırları yolgeçen hanı değildir.

- Türk milletinin darda kalan komşulara ve misafirlere karşı gösterdiği misafirperverliğin istismar edilerek Türkiye’nin, mevcut sınırlarıyla çok uluslu bir yapıya dönüştürülmesine izin verilemez. Bu ülkenin bin yıllık kesintisiz hâkimi Türk milletidir, bu gerçeği değiştirme planlarına geçit verilemez.