Hocam meseleyi duygusal bir boyuta çekme gibi bir niyetim yok. Savaş bölgesine yaklaşık 5 kez giden birisiyim ve bir çok gerçek hayat hikayesini biliyorum.
Bunları sizlere saatlerce anlatabilirim ancak benim pozisyonum bu değil ve size de bir fikri aşılayamam.
Ülkesinde karısı, kızı, çocuğu kocası, akrabaları öldürülmüş ailelere gitsinler diyorsunuz ve bunlara benim tabirim olmamasına rağmen iyi kaçkınlar olarak yorumluyorsunuz.
Türkiye'de Suriye'de kocası öldürülmüş ve tecavüze uğramış kaç kadın var biliyor musunuz?
Kızının gözleri önünde tecavüze uğramış kaç baba var biliyor musunuz?
Karısıyla kızının gözü önünde öldürülen kaç baba var biliyor musunuz?
Orada ailesi kalmamış insanlara iyi kaçkınlar etiketi vurarak gitsin diyorsunuz.
Mülteci çalıştıran birisi değilim, çalıştığım ve yöneticilik yaptığım kurumların tamamında vicdanını kül eden kişilerin hiçbirine bu zamana kadar iş vermedim ve vermeyeceğim de.
Bakin ne güzel olaylara hakimsiniz. Hatırlatmak isterim özal dönemini saddamin katliamindan kacanlari benzer hikayeler ile ülkeye aldılar. Yarısından fazlası pkkya katıldı. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Bir çok ilde mafya tipi hareket etmeye başladılar. Ellerinde çakılar bıçaklar sopalar eminim ki silahları da vardir. Canini kurtarmak icin kapilarini acan bur ulkede bu sekilde hareket eden insanlaei aralarinda az biraz iyiler var diye hos görü gösteremem. Benim vicdanım rahat ben yapmadım anlattıklarınızı ben yaptırmadım. Her millet hak ettiğini yaşar. Zamanında tarikatlara göz yumarlarsa, cihatcilara sesleri çıkmazsa, olacağı budur. Bizimde gelecekte olacağımız budur.
Bizim milletimiz de aynı zorlukları yaşadı, yunanların yaptıklarını sayayım mi size. Tecavüzler hamilelerin karınlarının yarılması, kocasını bağlayıp gözünün önünde kızlarının annelerinin karılarının ırzlarına geçmelerini? Sizin anlattiklarinizdan az kalır yeri yok. Ama bizim milletimiz kaçmadı. Çünkü biz kötü güne düştüğümüzde siginacagimiz Türkler yok.
Vicdan kapına sığınana yardim etmektir.biz görevimizi yaptık.
Vicdanlı bir millet olarak 8 senedir vazifemizi yaptık .