adminmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam meseleyi duygusal bir boyuta çekme gibi bir niyetim yok. Savaş bölgesine yaklaşık 5 kez giden birisiyim ve bir çok gerçek hayat hikayesini biliyorum.
Bunları sizlere saatlerce anlatabilirim ancak benim pozisyonum bu değil ve size de bir fikri aşılayamam.
Ülkesinde karısı, kızı, çocuğu kocası, akrabaları öldürülmüş ailelere gitsinler diyorsunuz ve bunlara benim tabirim olmamasına rağmen iyi kaçkınlar olarak yorumluyorsunuz.
Türkiye'de yaşayıp, Suriye'de kocası öldürülmüş ve tecavüze uğramış kaç kadın var biliyor musunuz?
Kızının gözleri önünde tecavüze uğramış kaç baba var biliyor musunuz?
Karısıyla kızının gözü önünde öldürülen kaç baba var biliyor musunuz?
Orada ailesi kalmamış insanlara iyi kaçkınlar etiketi vurarak gitsin diyorsunuz.

Mülteci çalıştıran birisi değilim, çalıştığım ve yöneticilik yaptığım kurumların tamamında vicdanını kül eden kişilerin hiçbirine bu zamana kadar iş vermedim ve vermeyeceğim de.
Enfâl Suresi - 15-16 . Ayet
Kim savaş için yer değiştirmek veya başka bir birliğe katılmak amacıyla olmaksızın savaş sırasında düşmana arkasını dönüp kaçarsa Allah’ın öfkesine uğramış olur, onun varacağı yer cehennemdir, ne kötü bir son!
Ayet içerisinde bile, Müslümanın savaştan kaçmasının; ülkesini korumamasının ne denli yüz kızartıcı bir suç olduğu yazmakta.
Önemsersiniz, önemsemezsiniz. Orası inancınıza kalmış birşey. Ancak şunu bilinki; insan 1 kere can verir. Ne uğruna verdiğidir onu değerli kılan.
Hadi gelin bir ufak matematik yapalım;
Adam bayrama ziyarete gidebiliyorsa, kendi ülkesini de savunmaya gidecek hocam.
Adam burada nargile içebiliyorsa, kendi ülkesinde mücadele etmeye de nefes verecek.
Burada sanki savaştan kaçmamışta, lunaparkta eğleniyorcasına burada 4-5 çocuk yapıyorsa, gidecek aslanlar gibi ülkesinde verecek BELİNİN eforunu.
Son olarak bu adam, eğer Müslüman ülkesi için, orada kalan Müslüman halkı için savaşmayıp burada gönül eğlendiriyorsa, onlar bizim din kardeşimiz vs değildir. Bırakalım duygusal cümleleri. Benim kardeşim, onlar için can veren Mehmetçiktir.
Not: Yukarıdakileri yapacak pişkinlikte olmayan hiç bir göçmenimize laf yok, amenna, başımızın üstünde yerleri var...
Ancak saf niyetin dışında kalan çakallar için kimse kusura bakmasın, ülkesi için savaşmayanın, benim ülkeme hiç bir yararı olmaz. Ne maddi, ne manevi...