Hocam bu saydığıniz özellikteki kacginlar çoktan eğitimleri sayesinde avrupanın yolunu tuttular. Fikrinize saygı durmakla birlikte . Burası benin ülkem benim evim. Sizin tabirinizle iyi kackinlar kendi evlerinde ülkelerinde iyi olup kendi ülkelerine katkı versinler. Bu sayede komşu ülkede huzur dolar bizde.
Hocam meseleyi duygusal bir boyuta çekme gibi bir niyetim yok. Savaş bölgesine yaklaşık 5 kez giden birisiyim ve bir çok gerçek hayat hikayesini biliyorum.
Bunları sizlere saatlerce anlatabilirim ancak benim pozisyonum bu değil ve size de bir fikri aşılayamam.
Ülkesinde karısı, kızı, çocuğu kocası, akrabaları öldürülmüş ailelere gitsinler diyorsunuz ve bunlara benim tabirim olmamasına rağmen iyi kaçkınlar olarak yorumluyorsunuz.
Türkiye'de yaşayıp, Suriye'de kocası öldürülmüş ve tecavüze uğramış kaç kadın var biliyor musunuz?
Kızının gözleri önünde tecavüze uğramış kaç baba var biliyor musunuz?
Karısıyla kızının gözü önünde öldürülen kaç baba var biliyor musunuz?
Orada ailesi kalmamış insanlara iyi kaçkınlar etiketi vurarak gitsin diyorsunuz.
Aile kalmamış, nereye kime gidecekler?
Mülteci çalıştıran birisi değilim, çalıştığım ve yöneticilik yaptığım kurumların tamamında vicdanını kül eden kişilerin hiçbirine bu zamana kadar
iş vermedim ve
vermeyeceğim de.