Astra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bursa'da yaşanabilecek en güzel ilçe olsa da her bölgesinde yediğinize, içtiğinize, giydiğinize karışmayacaklarını düşünmeyin. A noktası istediğiniz gibi bir yer olabilecekken 3 sokak altında hayalleriniz yıkılabilir.

Şehir değiştirmek çok hassas ve zor bir konu olduğu için Bursa'nın da her geçen gün en azından benim için kalabalıktan, trafikten yaşanması zor bir hale geldiğini söyleyebilirim.

Eskiden trafik sıkışınca iş çıkışına denk geldik, okulların dağılış saatine denk geldik derdim şimdi nedensizce günün her saatinde trafik olabiliyor.

22 senedir Nilüfer ilçesinde yaşayan birisi olarak bunları yazıyorum.
Teşekkür ederim. Bu gerçekten hassas bir nokta. Özellikle de tam olarak öğrenmek istediğim şey buydu aslında. Genel olarak ilçenin tüm mahalleri mi rahat bir ortam sağlıyor yoksa sokaktan sokağa değişebiliyor mu kısmı bizim için çok önemli bir kriter. İlk olarak Bodrum dusunmemizdeki en büyük sebep buydu. Bodrum'un kışını hiç yasamadik ama çeşitli bölgelerinde uzun süreli olarak kaldığımız oldu ve bir dönem orada yazligimiz vardi ve neresine gidersek gidelim pek sağdan soldan rahatsızlık duyacağımız bir ortama denk gelmedik..o yüzden yaşayacağımız yer için de böyle bir yer arıyoruz. Tabi ki bir yandan da Türkiye gerçekleri var. Türkiye sınırları içerisinde kaldığımız sürece bu ülkenin dinamiklerine göre ayak uydurmamiz gereken şeyler elbet olacaktır ama bir takım şeylerden en azından olabildiğince uzak durabilecegimiz bir bölge ariyoruz