Merhaba, size şuan Nilüfer ilçesinin tam göbeğinden yazıyorum. Evet dediğiniz gibi, maalesef Bursa'da Mudanya ve Nilüfer hariç yaşanacak yer pek kalmadı gibi.
Sanayileşmenin kontrolsüzce artmasından dolayı aşırı bir göç aldı Bursa, aslında yıllardır da alıyor. Yakında öz Bursalı bulmak imkansız gibi birşey olacak, İstanbul'a yaklaşmaya başlıyor. Belediyecilik çok kötü, yolları da maalesef artık yetmiyor. Sermaye sınıfının ucuz işgücü ihtiyacından dolayı aşırı da bir kaçak, vasıfsız, kontrolsüz mülteci akını var maalesef. Yani o eskilerden duyduğumuz bildiğimiz yeşil Bursa artık yok. Heryer inşaat...
Eğer maddi olarak gücünüz varsa ve iş konusunda probleminiz de olmazsa Çamlıca, Altınşehir, Özlüce, Batıkent taraflarında rahatça yaşayabilirsiniz. (Biraz pahalıdır baştan söyleyeyim)
Ama herşeye rağmen güzeldir benim şehrim, İstanbul gibi gürültüsü patırtısı pek olmaz.
(Dip not: Şehrin Doğu yakasından uzak durmanızı öneririm)
Hayırlısı olur umarım. Çanakkale alternatifine ne dersiniz mesela? Orayı da değerlendirebilirsiniz, biraz daha ekonomiktir. Zamanında yaşadım ve çok sevdim.