Merhaba arkadaşlar,
Nasılsınız öncelikle ? R10 dan geçici bir süre bir takım sebeplerden dolayı ayrılma zamanım geldi. Öncelikle
@Coşkun Çetin; hocama böylesine aile ortamı oluşan bir platformun kurucusu olduğu için tekrar teşekkür ederim. Yeri geldi ticaret yaptık, yeri geldi yardım aldık, yardım ettik. Benim kimde hakkım varsa helal olsun, sizlerinde hakkım varsa helal etmenizi rica ediyorum.
Forumda yaklaşık 6 7 aylık bir üyeliğim mevcut, bu zamanda bir çok alanda kendimi geliştirdim. Çok güzel insanlarla tanıştım. Eğitimler verdim, eğitimler aldım. Allah a şükür sorunsuz gerçekleştiler. Sizlerden ayrılmadan önce bir takım tavsiyelerde bulunmak istiyorum, ayrıca r10 yöneticilerinden de aynı şekilde. Bu tavsiyeleri forumda üyelik sürem boyunca keşfettim.
Değerli Dostlarım İçin Tavsiyelerim;
1- Ailenizi sevin, ailenizin arkanızda olduğunu bildiğiniz sürece kendinizi geliştirirken çok rahat edersiniz.
2- Bir proje girerken o projenin gerçekleşeceğine inanın, inanmak başarmanın her şeyidir. En azından deneyin, ileride aklınızda yapsaydım nasıl olurdu yerine denedim bu hatalarım vardı diye kalır.
3- İş veren de iş alanda ödemesini geciktirmesin, kul hakkından ziyade Allah elinizden rızkınızıda alır, yolunuza engelde koyar. Bunları geçtim, iş alan kişi böyle sorunlarla karşılaşınca yaptığı işten soğur.
Forum İçin Tavsiyelerim;
1- Yapacağınız her işin bir taban fiyatı olsun, özellikle web tasarım sektöründe. Kullanılan yazılım 59 dolar iken , 250 300 Tl ye yapılması pekde sağlıklı değil. Bu tarz olaylardan dolayı iş veren kişiler çoğu zaman sorun yaşamakta. En azından Web Tasarım sektöründe 1000TL vb taban fiyat olmasının çok sağlıklı olacağını düşünüyorum.
2- Yapacağınız tüm işlerin detaylarını önceden bildirin, domain satış gibi konularda olan konu açma şablonunun diğer kategorilere de açılması güzel olacaktır. En azından iş alan kişinin müşterinin ne istediğini önceden anlamasını sağlayacak ; sonradan herhangi bir sıkıntı yaşanma ihtimalini düşürecektir.
3- Ödeme almadan hiç bir zaman ön çalışma yapmanızı tavsiye etmiyorum, bunları
@Tasarimcidayi; zaten her videosunda üstüne basa basa söylüyor ancak iş veren kişi ön çalışma şartı koyuyor. Ön çalışmaları çoğu zaman işi asıl yaptıracakları kişiye örnek olması açısından istiyorlar, ve verilen emeğe yazık oluyor. (Kişisel Görüşümdür.*)
4- R10 da özel Bionluk vb bir alan oluşturulabilir, iş verende iş alanda rahat bir şekilde iş yapar.
Yakın zamanda İnşAllah tekrardan görüşmek üzere.