Normal değil tabiki. Artık hemen hiç bir işte çırak yetişmiyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde berber,sanayi oto tamircisi,marangoz vs işlerde eleman sıkıntısı çekilecek. Çünkü artık z kuşağı çalışmak istemiyor..
Çünkü çoğu genç sosyal medyadan lüxü görüyor arabaları görüyor parayı görüyor güzel kızları görüyor hayatı bunlardan ibaret sanıyor çalışmadan kolay hızlı para kazanırım sanıp paket oluyor.. Şuanki hiç birşey normal değil
Şimdiki nesilin zeka seviyesini tiktok videolarından rahatlıkla görüp söyleyebiliriz
Çok fazla yanlışınız var hocam. Dilimde tüy bitti anlatmaktan bir kere daha anlatayım. Öncelikle çırak bulunamamasının sebebi Z kuşağı değil, ailelerdir. Herkes oğlum kızım okul okusun milletin ağız kokusunu çekmesin diye küçük yaşta hiç bir işe vermiyor. Önceden orta okula geçen işe gitmeye başlardı yazları. Bunun üstüne üniversiteye kadar pohpohlanıp, sırf küçük şehirler kalkınsın diye açılan yüzlerce üniversite yüzünden 3 soru çözen mühendis, 5 soru çözen avukat oluyor. Bu da belli bir yaştan sonra zaten üniversite mezunu olan birinin bu işleri yapma ihtimalini sıfıra indiriyor.
Sosyal medyadan lüksü görmek konusuna gelirsek haklılar ne yazık ki kimse yaşıtları 1 ay çalışıp istediği telefonu, konsolu, kitabı, arabayı v.s alırken kendi köle gibi karın tokluğuna çalışmak istemiyor. Zeka seviyesine laf etmişsiniz orası tamamen ayrı. O tamamen bak tamamen ailelerin suçu. Ben kardeşime kesinlikle tiktok v.s kullanmayı yasakladım bunların ne kadar saçma şeyler olduğunu anlattım 2 yıldır kullanmıyor. He ben şehir dışındayım ailem kesinlikle ne yaptığını kontrol etmiyordu o da diğer ilgisiz ailelerin çocukları gibi tiktok batağına düşmüştü

Yani burada suçlanması gereken gençler değil en başta aile sonrasında yanlış politikalardan dolayı hükümet.