Lavman bir kaç kez yaptım ben ama lavman çok zor birşey değil onu söyleyebilirim.
Kolonoskopi öncesinde yanlış hatırlamıyorsam 2gün önecsinden 3.gün kolonoskopi günü olacak şekilde sıvı beslenmeye başlamış bir ilaç içmeye başlamıştım.
Son gün bir bt ilacı içip üstüne çok yoğun su içip çok yoğun su dışkılamıştım ki bu son kısım oldukça önemli, bağırsaklarınızın temizlenmesini sağlıyor ve çok su içmenizde önemli yoksa leke kalabiliyor bağırsak duvarında.
Bende bir kısımda ufak bir leke kalmıştı doktordan fırça yemiştim

ama o anda kamera kendini temizleyebiliyor yanlış hatırlamıyorsam gene aynı şekilde su değdiği için oraya çıkarken görmüştük orayı.
Kolonoskopide ki en büyük sıkıntı zaten gaz sancısının olması, ciddi şekilde gaz sancısı yaşanıyor, bana gaz çıkarabileceğim söylenmişti o esnada ama çıkaramamıştım bir türlü. Ben çıktıktan sonra yeri göğü inleten(gaz çıkararak

) hastalar olduğuna şahit oldum
Aynen işlem öncesi uygulanan işlem. İlaçları içerim sıkıntı değil valla gönlüm rahatladı artık. Gidip olalım da çıksın aradan. Gaz sancısı biraz zorlayacak bizi bakalım yolda çıkmasında evde sorun yok.