Merhaba, 10 yıldır homeoffice çalışan biri olarak pc başında çalışmayı aileye anlatmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Üstelik de genç yaşta olmadığım halde

Yıllarca oyun oynadığımı ve iki tık tıkla para kazandığımı zannettiler. Yaşın henüz çok genç, elbette bir an evvel askerliği aradan çıkartman çok iyi olur. Fakat meselenin çözümü o değil. Tek çözüm diyalogtur. Öncelikle kendin sakin kafayla düşünüp konu başlıklarını, onlarla neleri konuşmak istediğini kısaca not al. Yazarak not almak her zaman iyidir. Sonrasında onlarla konuşmak istediğini, seni dinlemelerini rica et. Güzel bir çay demleyip sohbete başlayın. Lafını keserlerse, kısa kesip konuyu kapatmaya çalışırlarsa "sizinle konuşmaya, kendimi ifade etmeye ihtiyacım var. Siz benim ailemsiniz başka kiminle konuşabilirim" gibi cümlelerle sakin kalarak onlarda farkındalık yaratabilirsin. Ailelerimizle ve çevremizle yaşadığımız en büyük sorun iletişimsizliktir. Ne yazık ki bizim toplumumuzda hala ayıp sayılıyor. Küçükler konuşmaz deniyor. Bunu aşmak zorundayız ve tek yolu konuşmak. Onlar sustursa bile duygu ve düşüncelerini sakince ifade etmeye devam etmelisin. Birey olarak varlığını, yaşamakta olduğun hayatı ve hedeflerini kelimelerle açık ve sade bir biçimde dile getirmelisin. Günümüze ait terimler kullanmadan, yalın bir Türkçe ile bunu yapmalısın. Seni anlamalarına yardım et. İmalardan, tavırlardan, davranışlardan anlamayabilir insanlar. Hatta yanlış bile anlayabilirler. En güzeli açıkça, imasız ve dümdüz söylemektir. Benim diyeceklerim bu kadar

Hayatta başarılı olmanı dilerim