Bu 4 dilin karşılaştırılması bence biraz garip. Çünkü Java ile Kotlin sadece Android tarafında geliştirmenize izin verip performansı görece diğerlerine göre daha iyi olmasına rağmen Flutter ve React native cross platform olup biraz daha farklı programlama dilleridir.
Diğer yandan şunu asla unutmayın, mükemmel programlama dili diye bir şey yoktur. Öyle olsaydı yüzlerce programlama dili olmazdı.
It's trade-off!
Bir yerden kazanırken bir yerden kaybedersiniz tüm programlama dillerinde felsefe budur. İhtiyacınız ve amacınıza göre şekillenir yoksa bu programlama dili iyi bu kötü diye bir şey yok.
Cross-platform ilerleyecekseniz Google desteğinden dolayı Flutter önerebilirim ancak React'ı önerseydim onun için de farklı sebepler olacaktı ya da Java'yı.
Sizin tam olarak yapmak istediğiniz nedir biraz buna göre şekilleniyor. Mesela amacınız Türkiye'de özel sektörde kariyer yapmak ise iş bulma platformlarından birine girip anahtar kelimeleri yazıp alakalı ilan sayısına göre sektörün ufaktan bir fotokopisini çekebilirsiniz.
Ya da kendi halinizde freelancer olarak ilerleyecekseniz ve müşterileriniz de Android ve iOS istiyorlarsa vakitten kazanmak için cross-platform programlama dillerinden birini seçebilirsiniz.
Her şey ihtiyaca göre şekilleniyor.
Hocam uzun uzun anlatmışsınız çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş. Şuan birkaç tane uygulama fikri var kafamda bunları android için kotlin ile çıkarıp google playe yüklemeyi düşünüyorum. Hem işe girerken portföy olur hem tecrübe olur düşüncesindeyim. Mobil uygulama geliştirme hakkında genel tecrübe olması açısından temel olan Java bilgimi de kullanarak kotlini iyi derecede öğrenirim diye düşündüm. Daha sonrasında flutter öğrenip iş başvurusunda bulunabilirim. Sizce böyle bir yol izlemem mantıklı olur mu ?