webhancher adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
zorunlu yaptiramayan yoktu bizde bedellide
ZKEMANET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz de aşı olmak istemeyenlere bir evrak imzalattılar çoğumuz aşı olmadık birlikte. Bu söylediğim 2020 yılıydı. Yeni dönemleri bilemiyorum
WEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zorunlu değil olmak isteyenler ayrılsın diyorlar. Zorunlu değil ama olmanızda fayda var diye ekliyorlar. Alerjisi, hastalığı olanlar, sivilde aynı aşıyı yaptıranlar olmadılar zaten. Ben olmamıştım mesela.

Kısaca zorunlu değil.
ufukkpt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
15bin tl ödeyip aslanlar gibi yaptım buyur.
SilentOption adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Girişte zaten aşılar kontrol ediliyor, varsa bile tekrar yapılıyor, herhangi bir alerjiniz var ise hastahaneye gönderiliyorsunuz müşahede altında aşı yapılıp yollanıyorsunuz.
Benim bir kaç alerjim olduğu için hastahanede yapılmıştı.
onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bedelli askerlik yapan biri olarak bu aşılar zorunlu kardeşim. Bunlardan biri tetanoz diğeri menenjit aşısıdır.

Size yapılacak tetanoz ve menenjit aşısına hiçbir alerjiniz veya rahatsızlığınız bulunmuyorsa kesinlikle aşı yaptırmanız zorunludur. Aşıdan korkabilirsiniz ancak aşı olmaktan kurtulamazsınız.
Peki asal sevk başvurusunu ne zaman yapmamız gerekiyor? Evrak alma başlangıç tarihinde mi belgeyi almamız gerekiyor? Bir de yol izni oluyormuş 1-2 gün onun için bir şey yapmamız gerekiyor mu yoksa direkt 1-2 gün erken mi bırakıyorlar? Teşekkürler.