PPuNisHeRR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende ilk web olarak başladım sonra mobil olarka devam ettim. React-native dede uygulamam var kotlindede , javadada. Ben hiçbiri diyorum. Şuan aldığım oyuncu bilgisayarını satıp imac veya mac mini alacağım ios programlamaya geçiş yapacağım swift öğreneceğim. Eğer siz android ekosisteminde kalmak istiyorsanız react-native veya fluttera hiç bulaşmaanızı öneririm. Düz native olarak java veya kotlinde yazabilirsiniz. Aynı projede hem kotlin hemde java yazabiliyorsunuz. React-native ve flutter kesinlikle zaman kaybı insanı çok uğraştırıyor ve inanın performans olarak çok düşükler.
İllaha ben cross platform geliştreceğim. Benim uygulamalarım çok komplex uygulamalar değil api ile veri çekip ekrana basacağım diyorsanız flutter deneyebilirsiniz react native önermiyorum.
eTicra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Flutter & React = Ne vereyim abime?
Diğer diller = Ne verecen abine?

Flutter kolay çokça eğitim kaynağı var ve kullanım grafiği hızla yükseliyor. Daha katedecek yolu var ama şu anki stabilitesi ile bile ciddi projeler yapmak için uygun. React ise hali hazırda çok büyük firmaların tercihi ama js olduğu için dilin yanında bir çok kütüphaneye hakim olmanız gerek. Flutter de böyle kütüphane olayları pek yok dışarıdan pek bir şey çağırmadan animasyonlar dahil her şeyi yapabilirsiniz.

Öncelikle değerli yorumlarınız için iki hocamada teşekkür ederim. Şuan uygun bütçem olmadığı için mac tarafında geliştirme yapmam mümkün değil, herhangi bi İOS cihazım bulunmuyor. O yüzden dediğiniz gibi cross platformlarda geliştirme yapmamın pekte bir mantığı yok. React Native biraz gözümü korkutuyor söylediğiniz gibi kütüphaneler vs biraz karışık ve öğrenmesi zahmetli görünüyor. O sebep ile Kotlin ve Java dan devam etmeliyim diye düşünüyorum.

Atıl Samancıoğlu'nun Java ve Kotlin kursunu daha öncesinde almıştım onu bitirip kotlin ile birkaç uygulama geliştireceğim. Tekrar yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.