Türkiyeyi aciz gibi göstermek için bilinçli olarak yapılan bir kampanyadır Help Turkey Terör örgütlerini besleyen ve yangınları çıkaranlara finansör olanlardan medet ummak be derece doğru? Bu ülke 15 Temmuzda nasıl halkla ayakta durduysa bugünde bunları atlatacaktır. Ne oldu ? Çağrı yapıldı elinize geçen koca bir hiç. Yardım için gelen ülkelere bakarsanız anlarsınız. Gereksiz algı operasyonuna gerek yok. Ülkeme zarar veren veya verecek olan herkes hakkında tabiki savcılarımız soruşturma başlatabilir. Bu ne ilk ne de son olmayacak. Yangından nemalanıp reklam yapmak yerine, neler yapabiliriz diye siyasi davranmadan elimizden geleni yapmalıyız.
Bu, onlar gibi sizin de hüsn-ü kuruntunuz.
Yardım istemek acizlik ise, o zaman biz neden Suriyeli ve Afganlara yardım ediyoruz? Aciz oldukları için mi? 15 temmuz'a zemin hazırlayanlar, 15 temmuzu bize yaşatanlar hep aynı kişiler ve kandırıldılar. Bizim ne onlarla ne de bunlarla herhangi bir ilişkimiz yok Elhamdülillah. Ayrıca, Cumhurbaşkanı makamı ve alt silsile yolu ile çalışan bir çok yetkili kurum da dünya ülkelerinden yardım istemiş ve gelen yardımlara da Hem dış işleri bakanımız hem de sayın* Cumhurbaşkanı ayrı ayrı twitter'dan teşekkür etmiştir. Açık kaynaklarda bu bilgiler vardır, bakidir.
Asıl soruşturma, 2016 yangınlarından başlayarak 2021 yılına gelinceye kadar yangın söndürme uçağı ihtiyacını karşılamayanlar, görevini kötüye kullananlar, iç güvenlik ve huzuru sağlayamayanlar ile "sosyal medyada kendisi gibi düşünmeyen insanları hedef göstermek sureti ile halkı kin ve nefret suçuna tahrik etmek" eylemini işleyenler hakkında açılmalıdır.